Política

Torrent diu que la reunió amb Díaz va ser “institucional”

I va traslladar la posició del Govern sobre la reforma laboral

El conseller va explicar a la ministra que el canvi normatiu que proposa “no és el que necessita Catalunya”

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha defensat que la trobada amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball del govern espanyol, Yolanda Díaz, per tractar aspectes de la reforma laboral s’emmarca dins de la “normalitat institucional”. En la roda de premsa de balanç de les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), ha destacat que va ser una reunió “cordial” en la qual va “representar el Govern i el conjunt de la ciutadania”. Torrent ha declarat que en la conversa privada amb Díaz va defensar la posició pública de l’Executiu que aquesta “no és la reforma que Catalunya necessita” i li va reclamar que es recuperi l’autorització administrativa dels ERO i la prevalença del conveni sectorial autonòmic per sobre l’estatal.

Torrent ha defensat que “és lògic i desitjable” que el conseller d’Empresa es reuneixi amb la ministra de Treball per “parlar dels assumptes compartits” de les seves agendes, un dels quals és la reforma laboral que s’ha de convalidar al Congrés dels Diputats el 3 de febrer. “La reunió va ser fruit de la normalitat institucional”, ha insistit.

La trobada s’ha produït en mig d’una negociació entre l’executiu espanyol i els partits que van facilitar tant la investidura com els pressupostos, com ERC perquè donin suport a les modificacions del marc laboral. Torrent ha afirmat que la conversa amb la líder d’Unides Podem va ser “institucional” perquè “la negociació política” correspon als grups parlamentaris. “Jo no negocio absolutament res de la proposta que ha fet el ministeri amb relació a la reforma laboral”, ha aubratllat.

En ple debat sobre si els partits poden fer canvis en una norma negociada durant gairebé un any entre sindicats, patronal i executiu espanyol, el titular d’Empresa i Treball ha dit que, a banda de la concertació social “que no només respectem sinó que també és la forma de prendre decisions” del Departament, hi ha la “legitimitat política que es dona al Congrés”.

El conseller ha exposat que el Govern no considera que el canvi del món del treball que planteja Díaz sigui el que necessita l’economia catalana i ha anomenat dos elements “particularment importants i rellevants” que no apareixen al text. Un d’ells és l’autorització administrativa dels ERO, que permetria “incidir” en processos de tancament o deslocalització. Torrent ha posat com a exemple el cas de la fàbrica de Mahle de Vilanova i la Geltrú, que va anunciar que la tancava amb pocs mesos de marge.

A més, ha posat en relleu la importància que els convenis autonòmics tinguin prevalença per sobre dels estatals, perquè això permetria “millorar les condicions laborals” dels catalans. “No és cap capritx”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona