Política

Escarp retreu a Borràs que no donés tota la informació sobre les llicències per edat

La vicepresidenta segona critica que només la presidenta conegués les dimissions a l’òrgan de transparència

La vicepresidenta segona de la Mesa i diputada del PSC-Units, Assumpta Escarp, ha retret a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que no donés tota la informació sobre les llicències per edat en la reunió del 21 de desembre, quan l’òrgan va aprovar reformar aquest règim especial. En una entrevista a ’Ràdio 4 i La 2’, la també responsable de transparència de la Mesa ha lamentat que no se li comuniqués que havien plegat els tres membres de l’òrgan intern de transparència. I per tot plegat ha conclòs que “s’ha trencat la cadena de confiança”. “O refem la confiança o serà molt difícil treballar. Per refer-la hi ha d’haver transparència interna i que tothom disposi de tota la informació en el moment que s’expliquen les coses”, ha dit.

Segons Escarp, “les coses s’han fet malament” i la llicència per edat “no hauria d’haver existit”. Partint d’aquesta autocrítica, la vicepresidenta segona ha dit que els membres de la Mesa sabien que existia de figura polèmica de la llicència per edat però ha remarcat que en la reunió del 21 de desembre no se’ls van donar les “dades agregades”. És a dir, informació de quantes persones beneficia aquesta mesura i els sous que representa.

“Treballàvem sobre la base de confiança. Si els companys que porten el tema de personal, la secretària general i la presidenta del Parlament, diuen que s’ha arribat a un acord amb els treballadors per reduir-ho, el que no saps és el volum que suposa això”, ha afegit.

Una cadena de confiança que ara, segons Escarp, “s’ha trencat”. I per això ha explicat que en la reunió de dimarts passat li va dir a la Borràs que ella, com a responsable dels temes de transparència, havia de tenir tota la informació. I li va retreure que no se li expliqués que havien dimitit els tres membres de l’òrgan intern de transparència arran de la petició d’informació del diari ’Ara’. Una informació que aquest òrgan va autoritzar donar però que els serveis de la cambra no van facilitar correctament al rotatiu.

Informe per millorar l’òrgan de transparència

Escarp presentarà en la Mesa de la setmana que ve un informe sobre propostes per millorar l’òrgan intern de transparència, l’OGDAIP, perquè “hi ha coses que no funcionen”. Segons ha avançat, cal preservar que aquest òrgan sigui independent i que no hi hagi “ingerències” pel que fa als seus acords. També ha afegit que cal fer un reglament intern sobre el funcionament de l’OGDAIP i incorporar-ho als Estatuts del Règim i del Govern Interiors.

En l’informe, Escarp també plantejarà que hi hagi una segona instància, l’òrgan de transparència de la Generalitat, que pugui actuar en cas que el Parlament no respongui correctament una petició d’informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona