Política

DAMIÀ CONTRERAS

ALCALDE DE CANTALLOPS (CIU)

“S'ha criticat massa els parcs eòlics”

Aposta per muntar una fira d'oli i vi

Diu que no va destituir el soci de govern quan li tocava ser alcalde per aferrar-se al poder

DESPRÉS D'UNA MOCIÓ
Contreras va arribar a l'alcaldia fa dos anys, després de presentar una moció de censura contra el llavors alcalde Josep Maria Molas, company de partit. Contreras es va quedar governant en solitari en destituir el seu nou soci quan li tocava a ell ser alcalde.

Com viu el càrrec d'alcalde que ocupa?

Ha estat dur però alhora agradable. Tens inexperiència però molta gent t'ajuda. Estem contents de la feina que fem i que estem fent, evidentment amb errors, que en continuarem tenint, segur.

Li ha canviat molt la vida?

I tant, perquè des de fora les coses es veuen d'una manera i quan hi ets és totalment diferent. Sempre es critica l'administració perquè creus que ho faries d'una altra manera però quan hi ets veus que no es pot realitzar. Els processos són lents i has de sentir coses de vegades desagradables. T'ha d'agradar, però n'aprens ràpid.

És especialment difícil per ser un poble petit?

L'alcalde d'un poble petit ho és no 24 sinó 48 hores al dia perquè es multiplica per dos. I, a mi, això m'ha vingut molt de cop. T'has d'adaptar i escoltar molt. És bàsic.

Esteu aconseguint fer el que havíeu previst malgrat la crisi?

Sí, el que hi havia previst s'està fent. S'està fent la pista polivalent, i hem fet millores en diversos punts del poble. Hem hagut de lluitar. Que n'hi ha d'altres? Sí, però el moment és difícil per tenir diners per fer tirar endavant projectes. Potser tardarem més però amb ganes i lluitant-los crec que és possible.

Quins són?

Una cosa que m'agradaria és fer un local per a la gent gran i jove com a lloc d'esbarjo i biblioteca, per exemple. També volem millorar l'assistència a la gent gran i la societat mutual del poble, que aquest any ha fet 100 anys. El problema sempre és el mateix: si no tenim finançament no podrem tirar endavant res. El que hem de fer és lluitar per totes les subvencions possibles. A més, volem impulsar una fira relacionada amb l'oli i el vi que atragui gent.

Què en pensa, de la polèmica entorn dels parcs eòlics?

És un projecte del qual s'ha fet massa crítica sense tenir-ne coneixement. Vuit o nou municipis ens hem trobat al mig del projecte de la Generalitat i el del Consell Comarcal, i som els municipis en què finalment està previst fer parcs. Sobreentenem que si la Generalitat ho vol implantar és perquè està estudiat i entenc que el Consell Comarcal demani com menys impacte possible, però demanem que expliquin el projecte al poble, tant a uns com als altres. Que hi haurà un benefici econòmic a l'Ajuntament? Doncs sí, però això no vol dir moure's per interès econòmic, però potser podem fer algun projecte més, per què no? D'aquest tema, n'han fet una muntanya i als alcaldes dels pobles afectats ens han tractat com draps bruts. Ens mereixem respecte.

Al cap de dos anys, com valora la moció de censura?

La moció de censura no va ser una decisió agradable. Hi va haver qui la va entendre i qui no, i encara hi ha qui no l'entén. El problema va ser amb una tanca que havia de pagar l'Ajuntament i que vam pensar que no havia de ser així. Diuen que hi ha hagut altres coses, però més que res és que hi havia deixadesa a l'hora de gestionar les coses. Vam fer un pacte amb l'oposició i en el seu moment vaig destituir el soci perquè li vaig perdre la confiança. Però crec que vaig fer el correcte en tots dos casos, sobretot la destitució perquè la seva manera de fer política és insultar.

Entén que es digui que ho va fer perquè no volia deixar el càrrec?

Es diu que no vaig complir el pacte i potser és cert, però la gent s'equivoca dient que vaig trenar el pacte per aferrar-me al poder. No. A les properes eleccions veurem què passa si ens tornem a presentar. Encara no n'hem parlat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona