Política

Presidència

800.000 euros a la consulta dels Jocs Olímpics

Mitjans de comunicació, governs locals, prova pilot de la renda bàsica universal, consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern 2030, pla de salut mental i el primer Congrés sobre Dona i Esport. Aquests són alguns dels principals reptes que afronta la conselleria de Presidència aquesta legislatura. El pressupost per a aquest any és de 701 milions i la major part, 269,6, s’ho emporten els mitjans de comunicació, els òrgans de govern i assessorament dels quals resten pendents de renovació com ahir va recordar la consellera Laura Vilagrà als grups parlamentaris, sobretot a ERC, Junts i el PSC, que disposen dels 90 vots necessaris. La consellera també va enviar un missatge a la CUP, soci del govern per poder tirar endavant el pressupost. “Necessitem el pressupost per executar l’acord de governabilitat, si no no podrem executar la meitat d’allò a què ens vam comprometre”, va explicar Vilagrà a la diputada de la CUP Dolors Sabater. Abans Vilagrà havia detallat el grau de compliment de l’acord d’investidura amb la CUP: “Un 45% està en execució, un 31% està planificat i un 14% no ho està però hi ha la intenció de fer-se, només una petita part, un 10%, no està encara a l’agenda.”

D’altra banda, la conselleria destinarà 800.000 euros al procés participatiu sobre la candidatura Pirineus als Jocs Olímpics del 2030. Segons Vilagrà, la consulta es farà en breu i si finalment el territori aposta pel projecte serà “un procés de decisió de baix a dalt”. La consellera, a més, té previst explicar el plantejament de Jocs que proposa el comitè internacional i garanteix la implicació del territori i la sostenibilitat del projecte. Amb l’oficina ja en marxa, el pla pilot de la renda bàsica universal s’engegarà abans de l’1 de desembre del 2022 i disposa d’una partida de 4 milions d’euros. Governs Locals té la segona partida més gran, 227 milions, i Esports, 70,7 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona