Política

López Bofill comunica a ERC que plega i que se'n va a Solidaritat Catalana

Escriu a Puigcercós que la seva formació "ha perdut tota credibilitat com a partit independentista"

Es planteja ser candidat per Tarragona en les primàries del projecte Laporta

Un altre nom destacat mediàticament que plega d'ERC. El catedràtic de Dret Constitucional de la UPF i col·laborador de l'AVUI Héctor López Bofill ha oficialitzat la seva baixa del partit en una carta enviada al president de la formació, Joan Puigcercós, i a d'altres dirigents, inclòs el president de la secció local d'Altafulla, on fins ara militava el professor i escriptor.

Segons el text, al qual ha tingut accés aquest diari, López Bofill considera que "ERC ha deixat de ser l'eina en la qual molts havíem confiat per portar el país a la plena llibertat". "En comptes de generar un moviment amb àmplies complicitats (...) la direcció del partit s'ha anat tancat en ella mateixa sense una estratègia política clara tot dilapidant el patrimoni ideològic del partit", afegeix.

Pel catedràtic, "ERC ha perdut tota credibilitat com a partit independentista" perquè "continua aferrat a un govern amb un partit d'obediència espanyola que ha renunciat a defensar la voluntat del poble de Catalunya". També critica l'afer de la ILP presentada per Alfons López Tena i Uriel Bertran al Parlament com a pla B de la IP per un referèndum d'independència. El republicà Ernest Benach, president del Parlament, va votar contra aquesta ILP, i aquest posicionament, que va desencadenar la marxa de Bertran d'ERC, també és un dels retrets de López Bofill.

Finalment, el catedràtic anuncia obertament a Puigcercós i Joan Ridao, el secretari general, al qual també ha enviat la carta, que "en aquests moments, Solidaritat Catalana representa el millor instrument per assolir la sobirania de Catalunya". Per això, assegura, participarà en les primàries de la formació liderada per Joan Laporta, Uriel Bertran i López Tena "per escollir els candidats a les properes eleccions al Parlament de Catalunya". Tot i l'ambigüitat calculada de la frase, López Bofill ha admès a aquest diari que aquesta participació en les primàries serà, amb tota probabilitat, com a candidat de la llista de Tarragona.

Com a vicepresident del Cercle d'Estudis Sobiranistes, López Bofill sempre ha estat proper a López Tena, que acaba de deixar la militància a CDC, i ara es retroben a Solidaritat Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els pactes i Catalunya es fan lloc en la campanya de les europees

barcelona
Xavier Cros
Alcalde de Fontcoberta (ERC)

“Sense subvencions no podem fer inversions”

Fontcoberta
Sònia Viñolas
Alcaldessa de Malgrat de Mar (PSC)

“Vull recuperar la pertinença de poble que hem anat perdent”

Malgrat de Mar
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar un segon revés i perilla la majoria al Congrés

madrid
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona