Política

El PSOE afirma que buscarà amb ERC “la millor fórmula” per “blindar” el català a l’audiovisual, però no la concreta

Felipe Sicilia admet que “la via per garantir una coproducció o el doblatge encara està per determinar i per veure”

El portaveu de l’executiva del PSOE promet que la Llei “respectarà les competències” i els organismes “de gestió i de control” autonòmics i en donarà altres

El portaveu de l’executiva federal del PSOE, Felipe Sicilia, ha celebrat aquest divendres l’acord entre el govern espanyol i ERC per garantir la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022 i ha promès que el PSOE buscarà amb els republicans “la millor fórmula per garantir un percentatge de producció, de doblatge, de subtitulació en les llengües cooficials” a la llei de l’audiovisual. El socialista, però, ha admès que de moment no existeix cap concreció sobre com el blindatge del català es farà realitat.

Sicilia ho ha dit en una roda de premsa al Congrés dels Diputats pocs minuts després que el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, hagi anunciat l’acord que aplana el camí dels pressupostos. El dirigent socialista ha admès que l’acord assolit amb els republicans no concreta quina fórmula s’utilitzarà per garantir el blindatge del català. “La via per garantir una coproducció, o el doblatge en llengües cooficials encara està per determinar i per veure”, ha sentenciat.  “Veurem quin mecanisme s’utilitza per garantir aquest percentatge de producció, doblatge o substitució en les llengües cooficials”, ha explicat.

En tot cas, ha assegurat que la “fórmula” que finalment s’adopti haurà de tenir “la conformitat d’ERC” perquè es pugui aprovar la Llei. “Hem acordat amb ERC que comptarem amb les seves mesures i aportacions a l’hora de tramitar la llei”, ha detallat. Ha insistit que “hi haurà un acord” amb ERC sobre com es fa realitat.

El socialista ha promès que la Llei de l’audiovisual “respectarà les competències” i els organismes “de gestió i de control” de les Comunitats Autònomes i en donarà altres. “Com no pot ser d’altra manera les televisions autonòmiques dels territoris on hi ha llengua pròpia s’han de beneficiar dels nous sistemes de finançament que es puguin establir a la normativa”, ha dit. Sicilia ha avançat que RTVE “ha de coproduir amb TV3” perquè “hi hagi un motor de producció audiovisual”.

Després de l’entesa amb ERC, PNB i Bildu, el govern espanyol té prou suports per tancar la porta a les esmenes a la totalitat que se sotmetran a votació el pròxim dijous al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries