Política

L’Ajuntament de Barcelona i Foment enceten “una nova etapa” d’entesa

Ha estat després d’una reunió entre Colau i Sánchez Llibre

L’alcaldessa accedeix a tractar “amb detall” les propostes de la patronal sobre inseguretat i neteja en una nova trobada

L’Ajuntament de Barcelona i Foment del Treball han encetat “una nova etapa” de relacions després de la primera reunió entre l’alcaldessa Ada Colau i el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre al consistori. A la sortida, tots dos han fet una valoració “molt positiva” de la trobada, que tindrà continuació en una nova reunió en les setmanes vinents a la seu de la patronal per tractar “amb més detall” les propostes sobre inseguretat, neteja o medi ambient, resumits en un document que Sánchez Llibre ha entregat a l’alcaldessa. Entre alguns dels punts que reclama Foment, hi ha més alternatives per la mobilitat multimodal, la suspensió de les mesures d’urbanisme tàctic i superilles o un pla d’acció contra els robatoris.

El representant de les grans empreses també ha posat sobre la taula la necessitat de recuperar la imatge i el prestigi de la capital catalana incrementant més del doble les dotacions actuals de neteja en algunes zones. A més, demanen que es permeti obrir els comerços en diumenges i festius des de maig fins a setembre.

Una altra de les reclamacions de la patronal és l’erradicació de les activitats econòmiques il·legals, una posició activa de l’Ajuntament per combatre la reincidència de furts i que es garanteixi un respecte i compliment de les normes a l’espai públic. Foment demana “recuperar l’esperit positiu i entusiasta de Barcelona”, fomentant “una activitat social i econòmica de qualitat i sostenible –apostant per sectors com el turisme, la cultura i l’esport– i defensant la convivència.

Així, han insistit en la necessitat d’ordenar la ciutat en “un pla urbanístic, clar, eficaç, consensuat i útil”, en la millora “substancial” del sistema d’enllumenat i en l’aposta per la micromobilitat, el carsharing i una millora del servei de taxi. Alhora, han proposat que es posi en marxa una campanya d’identitat i posicionament de Barcelona ambiciosa a escala internacional, seguint el relat elaborat el 2019 en col·laboració amb agents públics i privats que al final no es va acabar utilitzant, recorden.

A més, el document també reclama a l’Ajuntament que canviï d’opinió pel que fa a l’ampliació de l’aeroport del Prat i que prioritzi la col·laboració publicoprivada en la prestació de serveis municipals, finalitzant, primer de tot “la guerra de l’aigua” contra Aigües de Barcelona. Pel que fa als residus, han demanat que es replantegi el model porta-porta de Sant Andreu. I també amb relació a la transició energètica, han demanat que s’agilitin els tràmits per la implantació d’energia renovable, en especial de plaques fotovoltaiques en edificis terciaris i residencials.

A la sortida de la reunió, Colau ha admès que han tingut discrepàncies amb temes concrets de la ciutat, però han estat “totalment d’acord” amb potenciar els “indicadors positius” per “liderar la sortida de la crisi” i en treballar “des del màxim diàleg” en matèries estratègiques de la ciutat. Per Colau, la patronal és “necessària” com un actor econòmic important de la ciutat en aquest diàleg. “Barcelona pot liderar la sortida de la crisi, però això requereix el concurs i l’acord de tothom”, ha dit l’alcaldessa.

Segons Sánchez Llibre, “el més important” de la reunió és la voluntat de l’alcaldessa de començar una nova etapa de relacions amb Foment, després de tres anys sense reunions. “És fonamental que puguem parlar i dialogar i que Foment pugui contribuir a resoldre problemàtiques que té Barcelona com la inseguretat, la brutícia, el medi ambient, el comerç o la mobilitat”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona