Política

Alberto Rodríguez anuncia que abandona la militància a Podem

El ja exdiputat al Congrés denuncia que el seu cas ha estat una “cacicada contra la voluntat popular del poble canari”

Avança que portarà la retirada del seu escó als tribunals europeus si no troba justícia a Espanya

L’exdiputat d’Unides Podem Alberto Rodríguez ha anunciat que abandona la política activa i que es donarà de baixa de Podem.

Rodríguez ho ha fet públic aquest dissabte en declaracions als mitjans a l’arribada a l’aeroport de Tenerife Norte, on ha estat rebut per més d’un centenar de persones amb crits de “Justícia” i Totes som Alberto”.

Hores després que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, li retirés l’acta de parlamentari en compliment d’una sentència del Tribunal Suprem (TS) espanyol, Rodríguez ha explicat que ha decidit abandonar la “militància partidista” i, per tant, Podem.

L’exdiputat ha agraït el suport rebut però ha considerat que ara li “toca tancar un cicle” i donar pas “a un altre moment personal”.

En relació amb la sentència per haver agredit un agent policial en una manifestació a La Laguna abans de ser diputat, i que ha motivat la seva inhabilitació, Rodríguez ha defensat la seva innocència i ha descrit el procés contra ell com la “crònica d’una infàmia”. Ho ha considerat com un “atac a la democràcia” i una “cacicada contra la voluntat del poble canari”, perquè ha deixat 64.000 canaris sense representació.

Sobre la querella anunciada contra Batet per presumpta prevaricació, ha dit que “és una qüestió que estudia l’equip jurídic d’advocats” però ha volgut deixar clar que defensarà el seu escó fins al final. Ha afegit que “per suposat” anirà als tribunals europeus si no troba cobertura al sistema jurídic espanyol. “Aniré al d’Estrasburg sense cap tipus de rubor”, ha dit.


Tensió entre els socis de govern
La pèrdua de l’acta de diputat de Rodríguez ha desencadenat la segona crisi entre PSOE i Unides Podem en menys de 48 hores. Les dues formacions que sostenen el govern espanyol han creuat retrets per la decisió de la socialista Batet i també per la derogació de la reforma laboral.

El secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, ha tancat files amb la presidenta del Congrés després que la formació lila hagi anunciat una querella per presumpta prevaricació per la decisió de deixar Rodríguez sense escó.

La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha reclamat una reunió urgent del grup de coordinació amb els socialistes. Des de Podem han matisat que la querella contra Batet la presentarà en tot cas el diputat afectat i no el partit.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona