Política

Sánchez defensa Calviño i respon a Podem que tots els ministeris afectats per la reforma laboral “col·laboren”

El president espanyol celebra l’acord per renovar el TC i el TCu i emplaça Casado a fer el mateix amb el CGPJ

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat aquest divendres el seu suport a la vicepresidenta econòmica del seu govern, Nadia Calviño, a qui Podem a acusat d’“ingerències” en la negociació de la reforma laboral.

En roda de premsa a Brussel·les després del Consell Europeu, Sánchez ha recordat a Podem que la reforma laboral no només afecta el ministeri de Treball que comanda Yolanda Díaz, sinó també els d’Economia, de Nadia Calviño, a més d’Inclusió i Seguretat Social, Educació i Hisenda. Per tant, segons Sánchez, “no hi ha intromissió” per part de la vicepresidenta Calviño, “sinó col·laboració, coordinació i una aportació de tots els ministeris perquè tiri endavant una reforma important que necessita la nostra economia”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions després que aquest divendres la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha anunciat via Twitter que Podem demana una “reunió urgent” de la taula de seguiment de l’acord de coalició amb el PSOE, i fonts de la formació morada han explicat que és per la “ingerència” de la vicepresidenta Calviño.

El motiu és que aquest dijous Calviño va aprofitar la seva presència al Congrés de CCOO per assegurar que la negociació de la reforma laboral encara es troba en una fase preliminar i que cal “un ampli acord social” que pugui sumar la patronal.

El president espanyol ha assegurat que donarà compliment a l’acord de coalició de dur a terme la reforma laboral abans que acabi el 2021, tot i que ja no ha parlat de “derogar” la reforma laboral, com va fer el passat diumenge al Congrés del PSOE a València, sinó “d’actualitzar les normes laborals del nostre país”. Serà “una reforma integral”, ha dit, “per eliminar definitivament molts dels mals del mercat laboral que la reforma del PP va agreujar com la precarietat i la creació d’ocupació”.

Sánchez també ha defensat l’acord per a la renovació dels òrgans constitucionals assolit amb el PP i ha rebatut les crítiques pel tipus de magistrats elegits pel PP i pel PSOE, de marcat caràcter polític. “Cada partit elegeix els seus perfils”, ha dit. En tot cas ha demanat al líder del PP, Pablo Casado, que s’apliqui ara per dur a terme la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) perquè “no hi ha cap motiu” per mantenir el bloqueig.

Sánchez ha esquivat la polèmica suscitada pel xoc entre el Tribunal Suprem i el Congrés per la inhabilitació del diputat de Podem Alberto Rodríguez. “Vivim en una democràcia on hi ha independència dels poders”. “Aquí hi ha una qüestió que cal dirimir entre el poder legislatiu i el judicial, i el que fa l’executiu com jo és respectar la independència d’aquests poders i s’hauran de pronunciar altres”. “Ja s’ha pronunciat el Tribunal Suprem, i sembla que s’haurà de pronunciar el legislatiu en breu”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona