Política

Podem demana una reunió urgent de la mesa de seguiment de l’acord de coalició amb el PSOE

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, afirma a les xarxes socials que cal “abordar la gestió i execució dels compromisos de coalició”,

El motiu de la convocatòria és assegurar el compliment del pacte de govern en matèria de reforma laboral

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030 i secretària general de Podem, Ione Belarra, ha anunciat aquest divendres que l’espai confederal d’Unides Podem ha sol·licitat una “reunió urgent de la mesa de seguiment de l’acord de coalició” de govern amb el PSOE.

Belarra ho ha fet públic a través d’un missatge publicat a les xarxes socials, on ha apuntat que cal “abordar la gestió i execució dels compromisos de coalició”, ha dit Belarra.

Segons han precisat fonts d’Unides Podem (UP), el motiu de la petició de convocatòria és assegurar el compliment del que s’havia pactat en matèria de reforma laboral. UP acusa la vicepresidenta primera del govern, la socialista Nadia Calviño, d’“ingerència” en el procés per modificar la regulació del marc laboral, fet que ha motivat sol·licitud d’una reunió urgent amb el PSOE.

Fonts del ministeri de Treball, que dirigeix la també dirigent d’UP Yolanda Díaz, han explicat a Efe que Calviño maniobra per coordinar tot el procés que hauria de culminar amb la derogació de la reforma laboral del PP, tal com contempla l’acord de govern de coalició. Des de la formació morada consideren que aquestes maniobres suposen un “incompliment” greu del pacte.

En aquest sentit, insisteixen que la reforma del mercat laboral és una “competència exclusiva” del departament de Treball, tot i que la vicepresidenta ha estat negociant internament amb la resta de ministeris. Les mateixes fonts han explicat que Calviño ha dut a terme una sèrie de contactes preliminars quan el procés ja està molt avançat amb els agents socials.

Altres fonts d’UP han afirmat que la intenció de Calviño és ficar cullerada en la negociació amb la intenció de no derogar la reforma laboral. A més, s’han oposat a que entrin en aquest procés els ministres d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, i d’Educació, Pilar Alegría.

La petició de Podem es produeix poques hores després que hagi transcendit el pacte assolit entre PSOE i PP per renovar gairebé tots els òrgans constitucionals, tret del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i enmig de l’estira i arronsa entre el Tribunal Suprem i la mesa Congrés dels Diputats per la pena d’inhabilitació del parlamentari d’UP Alberto Rodríguez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs