Política

Junts torna a reclamar un “front comú” al Congrés a ERC i la CUP davant la “marginació constant” del govern espanyol

Artadi prioritza abordar el “blindatge” del català, el traspàs de Rodalies i majors inversions a Catalunya

La vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha tornat a reclamar aquest dilluns que l’independentisme “coordini” el vot al Congrés per fer “front comú” davant les “falsedats”, “incompliments” i “marginació constant” del govern espanyol. En roda de premsa, ha lamentat la “deriva” centralitzadora de l’executiu i ha constatat que després del congrés socialista del cap de setmana s’ha donat per “trencat” el diàleg amb qüestions com l’autodeterminació. Artadi ha criticat que l’executiu no vulgui “blindar” el català a la llei de l’audiovisual, la negativa a traspassar Rodalies a la Generalitat, l’execució “lamentable” dels pressupostos espanyols al país, la manca de “cogestió” dels fons europeus i la “repressió”.

La portaveu de JxCat ha explicat que calen “garanties” en tots els àmbits perquè la ciutadania “ho exigeix” i que, fins ara, moltes propostes que s’han fet han quedat en “paper mullat”. També ha parlat de l’incompliment de les inversions a Catalunya, el deute acumulat o la necessitat de reforçar el sistema sanitari després de la pandèmia.

Per tot plegat, ha indicat que Junts plantejarà el “front comú” a ERC i la CUP per prioritzar totes aquestes polítiques. “Volem que els vots de la ciutadania serveixin per alguna cosa”, ha subratllat. “L’independentisme té una força a Madrid que hem de poder fer servir”, ha conclòs.

“No podem deslligar la llei audiovisual, Rodalies i altres elements que afecten la ciutadania catalana dels pressupostos i l’estabilitat al govern de Pedro Sánchez”, ha comentat. També ha explicat que l’independentisme ha d’estudiar conjuntament si creu que cal donar estabilitat al govern espanyol.

D’altra banda, ha recordat que JxCat no va participar de la taula de diàleg perquè se’ls va “vetar”. En cas que s’aixequi el “veto” Junts aniria a les reunions mantenint el mateix “escepticisme” i “l’exigència”.

Després que la setmana passada es produïssin diversitat de criteris entre els socis de Govern al voltant de les fiances al Tribunal de Comptes per l’acció exterior de la Generalitat, Artadi ha considerat que “l’episodi de divendres no hauria d’haver passat” i ha fet una crida al “front comú” en l’àmbit repressiu. Ha dit que no es poden produir “discrepàncies” en qüestions de política antirepressiva.

Artadi ha evitat concretar quina xifra ha aportat concretament Junts de fons propis. Ha afirmat que no s’ha de posar el “focus” en quines són les propietats que s’han donat sinó que cal centrar-se en que hi ha un “estat repressor que persegueix” a través del Tribunal de Comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona