Política

JxCat i ERC carreguen contra la decisió del Tribunal de Comptes

Puigneró afirma que “Espanya ni canvia ni canviarà”

Diverses veus de JxCat i ERC han carregat contra la decisió del Tribunal de Comptes d’embargar els béns dels 28 excàrrecs del Govern que s’havien acollit als avals de l’ICF per pagar les fiances que l’ens fiscalitzador els reclama per l’acció exterior de la Generalitat entre 2011 i 2017.

L’expresident Carles Puigdemont, que és un dels afectats, ha aprofitat que aquest dijous s’ha conegut que el PSOE i el PP s’han repartit el control del Tribunal Constitucional i el Tribunal de Comptes per dir que ja se n’havien adonat.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, també afectat, ha expressat que “dos anys després de la sentència, la persecució contra l’independentisme persisteix i s’intensifica”. El dirigent dels republicans ha lamentat la “persecució”: “Ara embargant-nos, fins i tot, les cases on viuen els nostres fills”. I ha assegurat que no els faran defallir, ha clamat per l’amnistia, el referèndum i la independència.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha dit que “Espanya ni canvia ni canviarà”.

També l’expresident Quim Torra ha assegurat que “amb Espanya no hi ha res a fer”. “Ens diuen a crits que l’única solució és la independència. Ni taules de diàleg ni cap altre engany resoldrà la repressió política i judicial, l’escanyament econòmic o la persecució sistemàtica contra el català”, ha assegurat.

Jordi Turull també ha expressat que “amb aquest Estat no hi ha res a fer”: “El seu ànim d’escarment i venjança vers la voluntat de les urnes a Catalunya no te límit. Tot el suport a totes les iniciatives per ajudar solidàriament als afectats”, ha escrit, després de conèixer la decisió.

Arran de la decisió, l’ANC ha demanat “passar a l’ofensiva, també en el camp jurídic internacional”. “Un nou episodi de criminalització arbitrària per debatre a l’exterior sobre el dret d’autodeterminació. Vulneració de drets fonamentals inacceptable i impròpia d’un estat democràtic”, han escrit des del seu compte de Twitter.

D’altra banda, Òmnium Cultural ha denunciat “la repressió incessant dels poders de l’Estat, que ha decidit arruïnat la vida de servidors públics”. “No ens aturaran”, garanteix l’entitat presidida per Jordi Cuixart, que demana “amnistia ara”.

La delegada instructora, Esperanza García, ha rebutjat els avals individuals que havia presentat el Govern a través de l’ICF i, com el termini que va donar per dipositar o consolidar els 5,4 milions d’euros que reclama ja va vèncer, procedeix a l’embargament de béns i drets dels 28 afectats. Sis dels 34 encausats no es van adherir a la fórmula dels avals de l’ICF.

Cs celebra la decisió del Tribunal de Comptes: “Enlloc d’Europa s’ha vist que un govern rescati colpistes”

Ciutadans ha celebrat la decisió del Tribunal de Comptes d’embargar els béns dels 28 excàrrecs del Govern que s’havien acollit als avals de l’ICF per pagar les fiances que l’ens fiscalitzador els reclama per l’acció exterior de la Generalitat entre 2011 i 2017. En un missatge des del seu compte de Twitter, el líder de la formació taronja al Parlament, Carlos Carrizosa, ha dit que “enlloc d’Europa s’ha vist que un govern rescati a colpistes amb els diners de tots”. I ha reivindicat que el seu partit ho denunciés a Fiscalia. També ha considerat que al PSC “li hauria de caure la cara de vergonya” per “convalidar-los la malversació amb el seu seguidisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona