Política

ERC posa rodalies en el paquet de negociació del pressupost

El traspàs de rodalies a la Generalitat és una de les prioritats d’ERC per negociar el vot dels republicans al pressupost espanyol, una carpeta “molt rellevant” a l’hora de parlar dels comptes del govern del PSOE i Unides Podem, segons va assegurar ahir després de l’executiva del partit la seva portaveu, Marta Vilalta. Si bé el paquet complet de reclamacions encara no és públic, ERC lamenta l’evident i notori dèficit històric en la inversió de l’Estat en infraestructures a Catalunya i insisteix que el traspàs de rodalies “serà un tema absolutament rellevant en les negociacions”. De fet, Vilalta va recordar que les xifres sobre execució d’inversions pressupostàries de 2021 a Catalunya “són bastant ridícules” perquè ronden el 13%. En qualsevol cas, ERC considera que un “clima favorable” a la taula de diàleg “ajudarà” en la negociació dels comptes espanyols. A l’altra banda de la taula, els comuns, que formen part del govern espanyol, també treballen per fer realitat el traspàs de rodalies. “Catalunya ha de tenir més victòries en l’autogovern”, va assegurar ahir el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena.

Pel que fa al pressupost català, Vilalta té “confiança plena” a aconseguir el vot favorable de la CUP.La secretària general adjunta d’ERC va recalcar que els anticapitalistes són els socis “prioritaris” en la negociació dels comptes i de la legislatura perquè és amb qui es va pactar la investidura del president, Pere Aragonès. Vilalta va indicar que “cap altra cosa” no té sentit, en referència a una majoria parlamentària amb el PSC que permetés aprovar-los sense el suport de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA