Política

L’exèrcit començarà a distribuir combustible al Regne Unit a partir de demà

El govern britànic emet els primers 300 visats urgents per a camioners europeus

Boris Johnson arriba molt tocat al congrés del Partit Conservador

El govern britànic va confirmar ahir que ha entregat els primers 300 visats temporals a camioners europeus que permetran la seva entrada al país i començar a treballar de manera immediata. Tindran permís per treballar fins al mes de març. A més, espera donar 4.700 visats més a camioners europeus d’aquí a finals de mes. L’executiu del primer ministre, Boris Johnson, també ha confirmat la mobilització a partir de dilluns dels 200 conductors de l’exèrcit que ha estat entrenant aquesta setmana.

L’anunci es produeix després d’una altra jornada de problemes d’abastiment i cues a les benzineres. Ara mateix hi ha un 25% d’estacions de servei que no tenen combustible i un altre 25% amb només un tipus de benzina. La resta de gasolineres estan limitant el consum a 30 lliures (uns 35 euros) per persona per evitar quedar sense. Segons el govern, els problemes de subministrament s’estan començant a suavitzar. Segons l’associació de propietaris de benzineres, encara hi ha problemes greus.

La funció dels camioners europeus i dels militars serà conduir no només els camions cisterna per transportar la benzina que ara no està arribant a les estacions de servei, sinó també portar la carn a les carnisseries, els medicaments a les farmàcies i els aliments a les prestatgeries dels supermercats. La falta de camioners s’ha estès a un gran nombre de sectors de l’economia. Mentrestant, el primer ministre i els brexiters continuen sense reconèixer que el problema és del Brexit i el nou sistema d’immigració, que veta l’entrada de treballadors no qualificats, precisament els que treballen en els sectors més afectats.

Johnson insisteix que es tracta d’un problema global que no té res a veure amb el Brexit, una anàlisi defensada pel prestigiós economista Mohamed El-Erian, assessor de l’asseguradora Allianz i president de la universitat Queen’s College de Cambridge. El-Erian assegura que es tracta d’una “estagflació” mundial. L’“estagflació” és una situació econòmica en què es donen tres elements: una elevada inflació, un increment dels preus del consum i un creixement econòmic reduït, nul o negatiu. “Els problemes de la cadena de subministrament són molt més persistents del que la majoria de legisladors es pensen”, va afirmar a The Guardian.

En qualsevol cas, la situació econòmica és delicada ara mateix al Regne Unit. L’any passat l’economia ja va caure un 9,9%, la caiguda més gran en 300 anys, per culpa de la Covid-19. Ara, als problemes de la pandèmia, s’hi afegeixen els del Brexit. Johnson ja es va veure obligat el mes passat a apujar l’impost de la Seguretat Social, trencant una promesa electoral. Una decisió molt impopular dins el seu partit que haurà de defensar a partir d’avui en el congrés conservador, que arriba en el seu pitjor moment, amb el país cap per avall i els laboristes que ja han atrapat els conservadors en els sondejos. A Johnson, se li presenta ara el difícil repte d’unir el partit en el congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona