Política

Puigdemont, des de l’Alguer: “Que ha sigut una operació inspirada per Espanya està fora de dubte”

El president confirma que compareixerà presencialment el 4 d’octubre davant la justícia italiana

Acusa Espanya d’actuar amb accions contràries a una “democràcia europea”

Denuncia que a la taula de diàleg momés hi ha representada una part de l’independentisme

  • VÍDEO: Compareixença de Carles Puigdemont
  • El president Carles Puigdemont aquest dissabte al matí a l’Alguer EFE.

El president Carles Puigdemont ha comparegut aquest dissabte per primer cop després de ser posat en llibertat divendres a la tarda sense mesures cautelars, gairebé 24h després de ser detingut per la polia italiana. Compareix al costat del seu advocat, Gonzalo Boye, i el cap de la seva oficina, Josep Lluís Alay.

Durant la seva intervenció, Puigdemont ha assenyalat directament com a responsable de la seva detenció a l’Estat espanyol:“Que ha sigut una operació coordinada, inspirada per Espanya està fora de dubte”. De fet, ha assegurat que la seva detenció de dijous no era “impensable coneixent el recorregut d’Espanya en els últims quatre anys”, en els quals ha intentat impedir “la llibertat” amb accions contràries a una “democràcia europea”.

“Han estat unes hores difícils, però no impensables, coneixent el recorregut que Espanya està fent en els últims quatre anys per intentar impedir la nostra llibertat, de moviment, de paraules, d’acció i de compromís polític. Tot el contrari a la democràcia europea que volem, una Europa on el dret a la llibertat d’expressió, d’autodeterminació i de dissidència política siguin profundament respectades”, ha afirmat.

Compareixença presencial el dia 4

“La justícia italiana ha trigat unes poques hores a prendre una decisió que Espanya porta 4 anys sense prendre”, ha afirmat Puigdemont durant la seva intervenció. El president i el seu advocat, Gonzalo Boye, han anunciat que el pròxim 4 d’octubre, que Puigdemont està citat a declarar a l’Alguer, hi compareixeran de forma presencial. “No fallarem a la justícia italiana. El dia 4 compareixerem en persona i donarem les explicacions que calgui donar i tindrem el resultat que tots sabem”, ha assegurat.

Taula de diàleg

Sobre la taula de diàleg, Puigdemont ha repetit diverses vegades que a la taula de negociació només hi ha representada una part de l’independentisme i que el partit del qual forma part, JxCat, “no se l’ha volgut acceptar.“El govern espanyol sembla que només té interès en dialogar amb la part de l’independentisme que li garanteix l’estabilitat parlamentària”, ha afirmat. I ha reiterat: “Crec que el problema està en la part espanyola”.

Aquest dissabte al matí, Puigdemont ha assistit l’Aplec Internacional d’Adifolk, on ha estat rebut amb aplaudiments. Després ha participat en una recepció a l’Ajuntament de l’Alguer.

A la tarda, s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Puigdemont ha assegurat que aquesta trobada ha sigut molt emotiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona