Política

Raquel Sánchez veu “lògic” que l’ampliació de l’aeroport es tracti a la taula de diàleg

La ministra vincula la suspensió de la inversió a la “divisió” del Govern i carrega contra “la teoria del decreixement”

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, veu “lògic” que l’ampliació de l’aeroport del Prat sigui un dels temes que es tracti a la taula de diàleg, encara que hi hagi altres fòrums per tractar qüestions d’infraestructures. En una entrevista al ‘Cafè d’Idees’ de Ràdio 4, Sánchez ha vinculat la suspensió de la inversió a la “divisió” del Govern, ha negat que l’ampliació suposi un “xantatge” i ha carregat contra la “teoria del decreixement” que suposaria contraposar economia i ecologia. La ministra també ha insistit en què l’única solució tècnica viable és l’ampliació cap a l’est de la pista, i ha explicat que en els últims dies ha parlat amb el vicepresident Jordi Puigneró, però no amb el cap de l’executiu, Pere Aragonès.

“Puigneró és el vicepresident, no podem tenir interlocutors diferents. La Generalitat s’ha d’aclarir, ha de tenir un posicionament clar i unànime”, ha defensat la ministra, recordant que l’executiu espanyol planteja tornar als termes fixats en l’acord del 2 d’agost.

“Hem perdut l’oportunitat per les divisions d’una part del Govern, que claríssimament no vol l’ampliació, i aquí hi ha el problema”, ha lamentat Sánchez, en referència als consellers d’ERC. “Hi ha un sector que aposta per tirar endavant la inversió, el sector de Junts, i hi ha persones que han treballat de valent per tirar-ho endavant, però veiem que hi ha divisió”, ha afegit.

Segons Sánchez, la inversió no pot tirar endavant sense consens perquè “no és una bona imatge pel país” i “no dona seguretat jurídica al sector” econòmic ni a les aerolínies que vulguin volar des de Barcelona.

La ministra ha dit que l’aeroport “sembla que serà un tema que sortirà a la taula de diàleg” malgrat que no és una mesa per negociar infraestructures. “Parlarem de tot, potser traiem aquest tema”, ha afirmat Sánchez, que serà una de les membres de la delegació del govern espanyol a la negociació. “Davant d’aquest impàs, seria lògic que es parlés d’aquest projecte”, ha afegit.

La presència de Pedro Sánchez

La ministra de Transports no ha volgut confirmar si el president espanyol, Pedro Sánchez, serà a la taula de diàleg. En tot cas, ha dit que “si decideix no anar-hi, no es menysté el contingut de la taula ni la validesa del diàleg que s’abordi, ni els acords que s’assoleixin”.

Segons Raquel Sánchez, si el president espanyol va a la mesa de negociació, “és una decisió que ha de madurar ell”.

La ministra ha afirmat que “no té cap sentit anar a la taula de diàleg a parlar d’amnistia i autodeterminació” perquè “no portarà enlloc”. “No podrem acordar res en aquest sentit, el nostre límit és la llei i la constitució”, ha remarcat.

Peatges

La ministra espanyola també ha assegurat durant l’entrevista que el desmantellament de les casetes dels peatges “es farà el més aviat possible, en uns mesos”. “És un tema de logística d’execució, no de voluntat. Recullo la petició que s’acceleri perquè és lògica i és veritat que encara fa mal, veure-les”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA