Política

municipal

Degoteig de mocions per la independència

Solsona, Mollerussa i Viladecavalls insten el Parlament a convocar un referèndum

A Lleida la moció no prospera

Solsona (Solsonès), Mollerussa (Pla d'Urgell) i Viladecavalls (Vallès Occidental) han aprovat aquesta setmana mocions en què insten el Parlament a convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Solsona va aprovar la moció per unanimitat. Segons l'alcalde de la ciutat, David Rodríguez, l'objectiu de la consulta ha de servir per “decidir un nou horitzó nacional” i “implicar-se plenament en la nova etapa històrica que s'inicia ara”. Rodríguez ha dit que el text mostra el rebuig per “la vulneració de la voluntat popular”.

Mollerussa també va aprovar una moció similar dijous. La capital del Pla d'Urgell és governada pel PSC en minoria, el qual no s'hi va oposar i es va abstenir. També es van abstenir els regidors d'Unió Democràtica (UDC). La moció va tirar endavant gràcies als vots dels regidors d'ERC i de Convergència Democràtica (CDC). Els acords aprovats seran tramesos a la presidència de la Generalitat, al Congrés dels Diputats, a la Casa Reial espanyola i al Parlament Europeu.

A Viladecavalls també es va aprovar una moció similar i també amb divisió de vot en el grup de CiU: tres regidors hi van donar suport, dos van abstenir-se i un va votar-hi en contra. ERC, que presentava la moció, hi va votar a favor, ICV va abstenir-se i un grup independent i dos regidors no adscrits van votar-hi en contra.

Lleida també va sotmetre ahir la moció a votació del ple, però no va prosperar. ERC, que la presentava, va aconseguir que CiU votés a favor de tres dels quatre punts de la moció. El PSC i el PP la van tombar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí el pròxim 28 de maig

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES