Política

El govern treballa en llistat de familiars d’afganesos que ja són a Catalunya

Alsina reitera que esperen acollir tants afganesos com “sigui possible”, recordant que és la UE qui organitza el repartiment

La consellera d’Acció Exterior explica que en coordinació amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament s’està organitzant enviament d’ajuda humanitària al país

La consellera catalana d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha assegurat que el Govern treballa en les possibilitats d’acolliment i està elaborant un llistat de familiars d’afganesos que ja són a Catalunya.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Alsina ha dit que Catalunya acollirà “en relació amb el seu pes demogràfic i econòmic”, i per això espera que el govern espanyol, que és qui té les competències en la política d’asil, “estigui a l’altura”.

Ja aquest dimarts la consellera va remetre al ministre d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, una missiva reclamant que procedís “a l’expedició urgent de visats humanitaris” a l’Afganistan.

Alsina considera que aquesta mesura és urgent “per a tots els casos en què la sortida immediata del país sigui un requisit imprescindible per protegir les seves vides i altres drets humans més elementals”.

El Govern ha indicat que en la llista de casos urgents també estan “els familiars de la majoria” d’afganesos que ja són a Catalunya, un cens que “està viu” perquè estan recopilant encara informació.

En la línia d’afirmacions prèvies del president Pere Aragonès, Alsina ha reiterat que volen acollir a tants afganesos com “sigui possible”, si bé ha apuntat que hauria de ser la Unió Europea qui organitzés el repartiment.

Mentrestant, Alsina i altres consellers de la Generalitat, ha explicat, prepararan les condicions i mesures per acollir els afganesos que arribin a Catalunya.

Així mateix, ha dit que estan treballant amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament per enviar ajuda humanitària al país, tot i que estan a l’expectativa de veure com es relacionen els talibans amb la comunitat internacional i com organitza la Unió Europea aquest enviament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs