Política

L’Estat envia aquesta nit el primer avió per repatriar espanyols de l’Afganistan

Un A400M de les Forces Armades s’enlairarà a dos quarts d’onze de la nit de Saragossa amb destí a Dubai i un altre ho farà dimarts al matí

L’objectiu és evacuar el personal de l’ambaixada, els espanyols que encara queden al país asiàtic i els afganesos que han col·laborat amb les autoritats espanyoles i les seves famílies

Els ministeris espanyols de Defensa i Afers Exteriors han confirmat aquest dilluns en un comunicat conjunt que en les properes hores sortiran cap Dubai (Emirats Àrabs Units) dos avions de les Forces Armades per cobrir la primera fase de l’evacuació dels espanyols de l’Afganistan, després de la victòria dels talibans.

Està previst que cap a dos quarts d’onze de la nit s’enlairi un  primer aparell de transport militar A400M des de la Base Aèria de Saragossa amb destinació a Dubai. Un segon avió de les mateixes característiques sortirà dimarts a les 9 del matí des de la mateixa base.

A l’aeroport de Kabul ja esperen a ser repatriats el personal de l’ambaixada espanyola a l’Afganistan, els policies encarregats de la seva seguretat i altres ciutadans espanyols que queden al país asiàtic.

El govern espanyol assegura que repatriarà també els afganesos “que durant anys han col·laborat amb el nostre país” i les seves famílies.

La situació de caos que s’ha produït aquest dilluns a l’aeròdrom per la presència de milers de persones que volien fugir del país ha complicat la sortida dels avions.

Aquesta situació de tensió i els controls dels talibans a la ciutat han dificultat que els afganesos que l’Estat vol evacuar hagin pogut desplaçar-se a l’aeroport.

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat avui que l’objectiu és realitzar el trasllat “el més aviat possible”, tot i que ha admès que es tracta d’una operació “complicada i complexa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona