Política

Montse Venturós deixa l’alcaldia de Berga per depressió

Ha ocupat el càrrec durant gairebé sis anys

Denuncia l’estigma que pateixen les persones amb trastorns mentals

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), ha renunciat al càrrec i també a l’acta de regidora per una depressió.

Venturós ha anunciat la seva decisió en una roda de premsa aquest dimarts, en la que ha explicat que des del passat mes de febrer està immersa en el procés de recuperació d’una depressió que l’impedeix dedicar-se plenament a les seves responsabilitats polítiques. La impossibilitat de saber quan es podrà reincorporar a les seves tasques l’ha dut a optar per deixar el consistori.

“Em correspon, per responsabilitat, apartar-me definitivament de l’alcaldia de l’Ajuntament de Berga. La incompatibilitat que genera el fet de no poder disposar de substituts o substitutes a les institucions amb els temps que marca la meva plena recuperació, han fet que evidentment, hagi pres aquesta decisió”, ha argumentat.

La fins ara alcaldessa ha assegurat que ha estat una decisió, que “malgrat l’evidència no deixa de ser difícil i complexa”. Venturós ha assegurat que “en cap cas la voluntat era la de no acabar el mandat”.

“Em va costar assumir que jo, Montse Venturós, estava malalta i amb baixa mèdica, però encara més assumir el meu diagnòstic: pateixo depressió”, ha dit en una compareixença pública, que serà la darrera fins a la seva recuperació total.

Venturós ha defensat que la seva feina al capdavant del consistori “ha estat sempre intentant fer-ho el millor possible per al conjunt de la ciutat i dels seus veïns i veïnes”. “Evidentment, hi haurà hagut errors, accions que no hauran estat del grat de tothom, però creguin-me si els dic que cap d’aquestes s’ha fet amb la voluntat que les coses anessin malament”, ha afirmat.

La cupaire ha aprofitat per fer “un crit contra l’estigma en matèria de salut mental”. “En un sistema com el capitalisme més ferotge i putrefacte, aquestes persones es silencien i l’únic que conta és la productivitat i l’individualisme”, ha denunciat.

Montse Venturós ha estat la primera alcaldessa de la ciutat de Berga des del 2015 i durant gairebé sis anys, tot i que va estar inhabilitada durant sis mesos per no despenjar l’estelada del balcó de l’Ajuntament i no va poder finalitzar el primer mandat. El 15 de juny de 2019 va ser investida per segona vegada com a alcaldessa. La seva renúncia comportarà la convocatòria d’un ple extraordinari per prendre coneixement i acceptar la seva renúncia. El primer tinent d’alcaldia, Ivan Sànchez Rodriguez, ocuparà l’alcaldia en funcions, tal com ha fet durant el període de baixa mèdica de l’alcaldessa, fins a la celebració d’un ple d’investidura per escollir un nou alcalde o alcaldessa. Posteriorment, caldrà fer un altre ple extraordinari per actualitzar el cartipàs municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA