Política

Crida a la mobilització per lluitar contra la repressió

L’ANC esperona els militants a no rendir-se “a canvi d’engrunes” i a exigir un mandat que faci efectiva l’autodeterminació

Els represaliats lamenten que se’ls condemni pel fet de manifestar-se

Una crida a la mobilització i tornar a omplir els carrers per no defallir en l’objectiu clar de declarar la independència i aturar la repressió. “Ens volen fer veure que res no ha passat, i això dona més valor al fet que avui siguem aquí”, remarcava l’exdiputat Albano Dante Fachin a l’inici de l’acte convocat per les assemblees territorials de l’ANC del Maresme. La convocatòria independentista coincideix amb un moment delicat a l’inici de les converses per acostar posicions i obrir una taula de diàleg amb el govern espanyol. “La segona transició no ha de sortir endavant i la podem aturar”, manifestava Fachin, que afegia: “No hi ha negociació possible amb milions de persones al carrer.” L’exdiputat advertia també que s’ha de defensar i continuar pressionant el Parlament perquè estigui “al costat de la gent”, i no permetre que la Generalitat persegueixi gent pel fet de manifestar-se. “No tenen valor per enfrontar-se als feixistes que hi ha a dins els Mossos però carreguen contra els bombers que es manifesten contra la repressió”, va criticar, abans d’advertir que seguiran de prop el govern de Pere Aragonès per vetllar perquè treballi per fer complir el mandat de les urnes. “Si són dos anys de no res o de fer la feina dependrà de nosaltres, perquè si no, ens diran dos anys més”, va cloure.

El vicepresident de l’ANC, David Fernàndez, va exigir als polítics independentistes que generin un mandat per fer efectiva la República Catalana. “Mai acceptarem enganys ni una dolça rendició a canvi d’engrunes”, va dir Fernàndez, que considera innegociable un referèndum perquè “un nou estatut, un pacte fiscal o un referèndum amb tres opcions és una presa de pèl”. El portaveu de l’ANC va fer un clam a unir forces i va demanar “als polítics i a la gent emprenyada” que deixin de “rondinar i disparar als companys de lluita” per aconseguir “tots plegats i d’una vegada” la independència.

En la seva intervenció, la jurista Dolors Feliu va considerar que els indults als presos polítics buscaven “aparcar i que ni es pensi” en la independència. Segons Feliu, hi ha un “efecte desencoratjador de la repressió” per fer abandonar la mobilització al carrer, i per això va animar els assistents a fixar una futura data al calendari quan s’assoleixi l’autodeterminació.

Entre els crits del públic 1 d’octubre, ni oblit ni perdó!, l’activista i represaliat Jordi Pesarrodona, que presentava l’acte, va exposar el seu cas per haver-se manifestat amb el nas de pallasso al costat de la policia, fet pel qual el mantindran inhabilitat com a regidor i haurà de pagar una multa de 2.500 euros. Roger Español va agrair públicament el suport de la caixa de solidaritat de Meridiana Resisteix, que ahir també es va desplaçar fins a l’acte d’Arenys de Munt com altres col·lectius que arreu del país denuncien la repressió arran dels fets de l’1 d’Octubre.

A la llarga llista de represaliats convidats per l’ANC a l’acte, com a mostra de solidaritat i suport, van afegir-s’hi els universitaris que es van manifestar per demanar la rebaixa de les taxes. El públic va seguir atentament, sota un sol de justícia, les intervencions dels manifestants del Tsunami Democràtic o les encausades del Baix Montseny Resisteix que van tallar l’AP-7 durant la vaga general del 18 d’octubre. La solidaritat perifèrica de Nou Barris denunciava les amenaces que pateixen dos dels encausats a qui donen suport per part de moviments de la ultradreta. Per finalitzar el torn dels represaliats, prenia la paraula Marcel Vivet, el darrer dels condemnats a cinc anys de presó per haver-se manifestat contra el feixisme, que va cloure el seu discurs amb un missatge clar: “De la presó que hem de sortir és la de l’Estat espanyol.”

El Parlament s’ha de defensar i també pressionar, perquè no s’hi val a quedar-se a escalfar la cadira
Albano Dante Fachin
exdiputat
Busquem una data en el futur per celebrar la independència de Catalunya
Dolors Feliu
jurista
Escolteu-nos, polítics, mai acceptarem enganys ni una dolça rendició a canvi d’engrunes
David Fernàndez
vicepresident de l’anc
Si algun dels polítics té dubtes, que tingui clar que no hi renunciarem i que faci el pas al costat
Jordi Pesarrodona
represaliat
Em van robar un ull i part de la vida. Soc fill de l’1 d’Octubre i és allà on va néixer la meva lluita
Roger Español
represaliat
De la presó d’on hem de sortir és la de l’Estat espanyol
Marcel Vivet
represaliat

L’estelada, als peus del monument

Les quatre barres de ferro forjat que es van aixecar a Arenys de Munt com a bressol de les consultes independentistes es tornaven a envoltar ahir de gent, tot i la calor que convidava a amagar-se sota els arbres, i desplegar l’estelada gegant que llueix a molts dels actes de l’ANC. Els assistents també van poder informar-se a les carpes del procés participatiu del debat constituent que s’està impulsant per establir les bases d’una constitució catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid