Política

RUBÍ

El ple aprova la cessió d'espais municipals a Rubí Decideix

SUPORT · Només el PP s'oposa al fet que la consulta del 17 d'octubre sobre la independència es pugui fer en edificis públics FELICITACIÓ · El PSC i el PP aproven una moció de reconeixement al triomf de la selecció espanyola de futbol

El ple de Rubí va aprovar, per una àmplia majoria, una moció que permet que Rubí Decideix pugui disposar d'edificis públics per dur a terme la consulta del 17 d'octubre sobre la independència de Catalunya. L'única condició és que siguin les entitats que ja gestionen algun espai municipal les que facin efectiva la cessió en última instància. La moció va ser presentada conjuntament per ERC, ICV-EUiA, ACR i CiU, i també va tenir el suport del PSC.

Com és obvi, el PP va ser l'única formació que hi va votar en contra. Els populars no descarten fer algun tipus d'acció a mesura que s'acosti la data, ja que consideren il·legal l'ús dels edificis públics per portar a terme aquest tipus de votacions. Pel que fa a ICV-EUiA, va ser un dels grups que van presentar el text tot i haver-se abstingut, el setembre de l'any passat, en relació amb una moció de suport a les consultes populars per la independència. El motiu d'aquest canvi és que en aquest cas consideren que es tracta d'una qüestió ciutadana, mentre que el 2009 volien fugir de polititzacions.

D'altra banda, el ple també va aprovar una moció de felicitació a la selecció espanyola de futbol pel seu èxit en el mundial de Sud-àfrica. El PSC va donar suport a la proposta del PP a canvi de retirar el punt que reclamava una petició formal al Parlament de Catalunya perquè homenatgés els jugadors catalans. Segons els socialistes, totes les formacions presents al ple, excepte ACR, ja tenen la via parlamentària per fer la sol·licitud. Aquesta moció va tenir l'oposició d'ERC, CiU i ACR, mentre que ICV-EUiA es va abstenir amb l'argument que en la situació de crisi hi ha d'haver altres prioritats.

Una altra moció en clau nacional, la d'ERC, referent a la sentència del Tribunal Constitucional, en què reclamava l'inici dels tràmits per a la independència de Catalunya, només va trobar el suport de CiU i ACR. La resta de grups hi van votar en contra.

LA FRASE

No hi ha precedents de felicitar en els plens pels èxits esportius. Només seria adequat amb equips locals
Martí Pujol
REGIDOR D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA A RUBÍ

Reducció de les assignacions

El ple també va aprovar, a proposta d'ACR, la reducció de les assignacions econòmiques als grups municipals. Pel que fa al percentatge de la retallada, la mesura s'acabarà de concretar al setembre, després que ACR acceptés una transacció d'ERC per consensuar la quantitat amb més tranquil·litat. La moció es va aprovar per unanimitat, en el marc de la retallada salarial aprovada en el ple anterior, ja que tots els grups van estar d'acord a fer un gest més per combatre la crisi. Tot i això, el debat també va estar marcat per la tensió política, ja que el PSC, ICV-EUiA i el PP van voler deixar clar que les assignacions econòmiques són necessàries per dignificar la política, ja que són l'única via de finançament dels partits. ACR, que sempre ha renunciat a una part important de la dotació, va defensar que la reducció s'hauria d'haver aplicat molt abans. D'altra banda, el govern va tombar una moció de CiU sobre l'excedent econòmic generat per la retallada salarial, tot i comprometre's a donar informació sobre la destinació dels diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia