Política

L’ANC reivindica la via unilateral i la vigència de l’1-O davant d’ERC i JxCat

“Renunciar a la unilateralitat per exercir el dret d’autodeterminació en el marc de l’Estat espanyol és renunciar a la independència”, assegura en un comunicat

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’ha pronunciat aquest dissabte sobre el debat generat per les opinions d’Oriol Junqueras (ERC) i Jordi Sànchez (JxCat), assegurant que la unilateralitat és l’única via per arribar a la independència i que el resultat del referèndum de l’1-O va ser vàlid per fer-la “efectiva” al més aviat possible.

L’entitat que capitaneja Elisenda Paluzie ha fet públic un comunicat “davant les afirmacions sobre la via unilateral, criticant-ne la viabilitat i conveniència, i sobre el sentit del referèndum de l’1 d’Octubre, considerant-lo un instrument de negociació, fetes aquesta setmana respectivament pels principals dirigents d’ERC i de Junts”. “Renunciar a la unilateralitat per exercir el dret d’autodeterminació en el marc de l’Estat espanyol és renunciar a la independència”, assegura l’ANC.

Així mateix, el secretariat de l’entitat “es reafirma en el mandat expressat per la ciutadania de Catalunya en el referèndum de l’1 d’octubre, que obliga a fer una declaració d’independència efectiva al més aviat possible”.

“Som conscients que el front institucional que ha liderat l’agenda política del moviment aquests últims anys és incapaç de trobar un consens estratègic que ens porti a avançar amb claredat cap a la independència”, deploren.

I resolen conjurant-se per “tornar a exercir de catalitzadors del moviment popular”, perquè aquest “recuperi l’agenda del moviment d’alliberament nacional” i prepari el conjunt dels catalans “per a un nou moment de desbordament unilateral que culmini el procés d’autodeterminació” amb una declaració d’independència “efectiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona