Política

Gabilondo renuncia a l’acta de diputat

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, assegura que els resultats a Madrid no es poden “extrapolar” a la resta de l’Estat

El candidat socialista madrileny ingressa en un hospital per una lleu arrítmia cardíaca

El cap de llista del PSOE a les darreres eleccions a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, no recollirà la seva acta de diputat a l’Assemblea després de la desfeta socialista als comicis autonòmics del passat dimarts.

Així ho ha anunciat aquest dijous el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, en una roda de premsa des de la seu de Ferraz, on aquesta tarda s’ha reunit l’Executiva Federal del PSOE.

Ábalos ha explicat que l’exministre ha manifestat a l’Executiva la seva decisió de renunciar a l’escó, tal com també va fer el candidat de Podem, Pablo Iglesias.

El dirigent socialista,  que ha agraït a Gabilondo el seu “servei” i “generositat”, ha assenyalat que el propi candidat era el primer que sabia “el que havia de fer” després del daltabaix electoral del 4 de maig.

Els socialistes van perdre 13 escons respecte dels comicis del 2019 i es van quedar amb només 24 dels 37 diputats que tenien al parlament madrileny, el pitjor resultat en unes eleccions a la Comunitat. A més, van veure com Més Madrid els avançava en nombre de vots (també amb 24 escons) i els relegava a tercera força.

El secretari d’Organització socialista ha reconegut que Gabilondo va assumir la candidatura en un moment “molt complicat” i sense temps per preparar la campanya.

Ábalos ha fet autocrítica perquè els socialistes “no han aconseguit” centrar la campanya en el seu missatge. També ha justificat que el PSOE-M s’ha trobat amb dificultats en la seva tasca d’oposició del govern d’Isabel Díaz Ayuso perquè “no podíem demanar una oposició lleial a l’Estat i no fer-la a Madrid”.

En tot cas, ha insistit que els resultats de Madrid  no es poden extrapolar “a la resta d’Espanya”. “Les eleccions de Madrid responen a la realitat del seu territori, que té una estructura singular i que està molt afectada per la fatiga de les restriccions de la pandèmia”, ha argumentat. Ábalos ha contraposat els resultats de Madrid als de Catalunya, on el PP va quedar últim.

El també ministre de Transports i Mobilitat ha assegurat que les eleccions a Madrid  “no condicionaran la política del govern d’Espanya” que està “centrat en la pandèmia i en accelerar la recuperació econòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona