Política

Biden defensa un ambiciós projecte de govern molt social

En el seu rpimer discurs davant les dues cambres del Congrés dels EUA, demana als republicans treballar plegats per fer front a la immigració, el racisme i les armes

Reitera la importància de la vacunació per fer front a la recuperació econòmica

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha defensat aquesta matinada en el seu primer discurs davant les dues cambres del Congrés un projecte amb un tint profundament social i amb inversions a la recerca de la recuperació econòmica.

Quan fa 100 dies que va arribar al poder, Biden ha proclamat que els Estats Units “estan de tornada una altra vegada” i ha demanat de forma insistent als republicans -el vot dels quals necessita per moltes de les seves propostes- que l’ajudin en els seus principals plans econòmics i socials.

Durant poc més d’una hora, Biden ha parlat de la vacunació contra la Covid-19, dels seus plans d’infraestructures i despesa social i de política exterior, sense oblidar-se dels temes amb els quals s’ha hagut d’enfrontar aquests primers mesos de mandat: la immigració, els tirotejos i la brutalitat policial contra les minories.

“Estem vacunant la nació, creant centenars de llocs de treballs, entregant resultats reals que la gent pot veure i sentir en les seves vides”, ha dit el mandatari.

“Ja és hora” que les grans corporacions i els més rics del país, que són un 1% “paguin la seva part justa d’impostos”, ha dit. Biden ha citat un estudi recent que apunta que el 55% de les grans empreses va pagar “zero” impostos federals l’any passat, i van aconseguir 40.000 milions de dòlars de beneficis, mentre que moltes van evadir tributar i es van acollir a beneficis i deduccions per contractar treballadors en altres països. “I això no està bé”, ha denunciat.

Durant el seu discurs també ha tornat a remarcar la importància de la vacunació i ha fet una crida a superar qualsevol dubte: “cada punxada és una dosi d’esperança”, ha assegurat, reiterant la importància de la vacunació per tornar a la normalitat i a la recuperació econòmica..

Biden ha promès, a més, que el país serà un “arsenal de vacunes” per a la resta del món i jugarà un paper de lideratge similar al que va tenir durant la Segona Guerra Mundial.

Biden també ha fet una crida als republicans per fer front plegats els desafiaments que han d’afrontar els Estats Units: la immigració, les armes i el racisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona