Política

Albiol gasta 28.000 euros en preparar una campanya postal per publicitar ajuts socials però no va contractar l’enviament

El govern es justifica per la coincidència amb una altra tramesa: “S’havia de prioritzar”

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va anunciar al setembre una línia d’ajudes per al pagament de factures de subministraments adreçada a majors de 60 anys amb ingressos inferiors a 900 euros.

Per donar-hi publicitat, es va encarregar la impressió i ensobrat de 83.000 cartes i tríptics per fer-los arribar a totes les cases, independentment de l’edat dels residents, amb un cost de 27.817,04 euros.

L’enviament, però, no es va arribar a contractar mai i el govern municipal es justifica per la coincidència amb una altra campanya d’ajudes que anava adreçada a autònoms.

“S’havia de prioritzar”, expliquen. Al mateix temps, afirmen que el material no es va llençar i que una part es va repartir en mà a través dels coordinadors de districte.

En total, les factures pagades inclouen la impressió de 85.000 tríptics (10.285 euros), 83.000 cartes (6.025,80 euros) i 83.000 sobres personalitzats amb la imatge gràfica de la campanya (5.624,08 euros).

També s’inclou la manipulació dels materials, com el plegament del tríptic i de la carta, així com el corresponent ensobrat (5.882,16 euros).

Del que no hi ha factura, perquè no es va arribar a contractar el servei, és de l’enviament d’aquestes cartes. L’Ajuntament ho explica per la coincidència amb l’enviament d’una altra campanya similar, adreçada en aquest cas a autònoms i micropimes, que sí que es va arribar a totes les cases de Badalona, independentment del perfil del residents.

Des del govern municipal expliquen que per no haver de llençar tot aquest material es va fer un lliurament manual de les cartes a través dels sis coordinadors de districte.

No totes es van entregar i tampoc van arribar a totes les cases, com reconeix el propi Ajuntament, que no concreta quin tipus de repartiment es va acabar fent.

El programa d’ajudes va exhaurir el termini de presentació de sol·licituds el 31 de març. Van presentar la documentació 502 persones i d’aquestes n’hi ha 226 que ja haurien cobrat, un cop tramitat l’expedient corresponent.

Ara l’Ajuntament té intenció de repetir la campanya modificant alguns barems, com el límit d’ingressos, per arribar a més gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona