Política

L’aviació russa assegura haver matat uns 200 combatents en el bombardeig a una base terrorista a Síria

L’objectiu era un campament camuflat al nord-est de Palmira

L’Exèrcit rus ha rebut informació que els terroristes es disposaven a realitzar “atacs” per “desestabilitzar” la situació abans de les eleccions presidencials

L’aviació russa ha informat aquest dilluns del bombardeig a una base terrorista al el nord-est de Palmira, a Síria. En l’atac haurien mort uns 200 combatents, segons ha anunciat el contraalmirall Alexandr Kàrpov, vice-cap del Centre Rus per a la Reconciliació al país àrab.

“Després de confirmar a través de diversos canals les dades sobre la ubicació d’objectes terroristes, les Forces Aèries russes han llançat atacs que han destruït dos refugis, fins a 200 combatents, 24 camionetes amb metralladores pesades, així com uns 500 quilograms de municions i components per fabricar artefactes explosius”, ha detallat Kàrpov, segons ha informat l’agència Interfax.

El militar ha explicat que l’Exèrcit rus ha rebut informació que els combatents havien creat una base camuflada al nord-est de Palmira i que una formació d’aquests grups es disposava a efectuar “atacs terroristes” a diverses regions de Síria “per a desestabilitzar la situació abans de les eleccions presidencials”.

Els comicis se celebraran el proper 26 de maig i s’espera que surti reelegit per quarta vegada l’actual president, Baixar al-Assad.

D’acord amb el contraalmirall rus, els terroristes s’entrenen en campaments de combatents situats en territoris no controlats per les autoritats sirianes, inclosa la zona d’Al Tanf, on hi ha tropes nord-americanes que operen en el marc de l’aliança internacional que actua a Síria en contra del grup terrorista Estat Islàmic (EI).