Política

ERC donarà suport a Madaula perquè substitueixi Cuevillas a la Mesa de Parlament

La CUP ja va garantir fa uns dies el seu aval i el relleu s’haurà de votar en un ple que encara no té data

ERC ha decidit que donarà suport a la diputada de JxCat Aurora Madaula perquè substitueixi Jaume Alonso-Cuevillas a la secretaria segona de la Mesa del Parlament. Així ho han confirmat fonts del partit a l’ACN. Cuevillas va presentar formalment la seva renúncia dimecres després de les discrepàncies amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, sobre el vot delegat de Lluís Puig i la tramitació de propostes de resolució que poden comportar la inhabilitació de membres de la Mesa. La mateixa Borràs va anunciar dilluns la proposta de Madaula però ERC no ha confirmat el seu suport fins avui. La CUP ja ho va fer fa uns dies. El relleu s’haurà de votar al ple del Parlament, però encara no hi ha data per a la pròxima sessió plenària.

Tot i que l’expresident del Parlament i diputat d’ERC, Roger Torrent, va emmarcar el suport a Madaula en un “acord global” que ha d’incloure també la investidura de Pere Aragonès, el partit ha confirmat que avalaran el relleu a la Mesa encara que les negociacions no estan avançades. Això doncs, queda descartada la proposta dels comuns que han posat sobre la taula el nom del diputat Lucas Ferro per substituir Cuevillas.

L’advocat i diputat de JxCat es va mostrar partidari en una entrevista a ’Vilaweb’ de no tramitar propostes de resolució sobre monarquia o autodeterminació pel risc d’inhabilitació tenint en compte que són textos que no tenen efectes jurídics. I es va preguntar si valia la pena la inhabilitació per una “bestiesa”. Després, la presidenta Borràs va afegir que la decisió d’apartar-lo de la Mesa ja estava presa quan Cuevillas es va abstenir en la delegació del vot de l’exconseller a l’exili Lluís Puig. Cuevillas va al·legar conflicte d’interessos perquè va ser el seu advocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona