Política

JxCat pregunta al govern espanyol si hi ha “igualtat” en l’aplicació de la justícia

La formació demana explicacions en preguntes al Congrés i al Senat després que l'Audiència de Madrid hagi tornat a suspendre l’ingrés a presó dels condemnats per l’atac a la Blanquerna

Assenyala que els assaltants no han estat privats de llibertat “ni un sol dia” i ja està en tramitació un indult i un recurs al TC

Junts per Catalunya (JxCat) ha preguntat al govern espanyol si considera que “l’aplicació del dret” a l’Estat és igual per a tots els ciutadans.

La formació ha registrat la mateixa pregunta al Congrés i al Senat després que els condemnats per l’atac a la delegació de la Generalitat a Madrid l’11 de setembre de 2013 han tornat a esquivar la presó.

JxCat recorda que sobre els atacants pesa una sentència ferma del Tribunal Suprem segons la qual havien d’haver ingressat avui a la presó.

No obstant això, l’Audiència Provincial de Madrid ha decidit suspendre l’execució de la pena a l’espera que el Tribunal Constitucional (TC) respongui als recursos presentats i que es tramitin els indults que han sol·licitat.

“En gairebé 10 anys no han estat privats de llibertat ni un sol dia, i ja està en tramitació un indult i un recurs al TC”, assenyala JxCat.

És per això que la formació demana al govern espanyol si considera que “l’aplicació del dret per part del sistema judicial en aquest país respon a la igualtat entre tots els ciutadans espanyols”.

La pregunta amb petició de resposta per escrit ha estat presentada per la diputada Míriam Nogueras al Congrés i pel senador Josep Lluís Cleries a la cambra alta espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona