Política

Els rectors de les universitats reclamen l’amnistia dels presos

Òmnium recull el suport dels rectors de nou universitats catalanes i d’un centenar d’acadèmics

L’entitat anuncia una mobilització pel proper 10 d’abril

Els rectors de les vuit universitats públiques catalanes a més de la Universitat de Vic i més d’un centenar d’acadèmics i investigadors van reclamar ahir l’amnistia per als líders independentistes empresonats i exiliats. Ho van fer convocats per Òmnium Cultural i van escenificar el seu suport amb una fotografia a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona al costat del vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, que va destacar el paper de les universitats com a “punt de trobada dels valors compartits”. “Les universitats del nostre país, una de les peces clau per a la sortida de la crisi econòmica i social que patim, han tornat a demostrar que estan sempre al costat dels drets i les llibertats”, va afirmar, i va considerar “evident” el “gran consens de país a favor de l’amnistia”.

Van participar en la iniciativa els rectors de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia; l’Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente; la Politècnica de Catalunya (UPC), Francesc Torres; la Pompeu Fabra (UPF), Jaume Casals; la de Girona (UdG), Quim Salvi; la de Lleida (UdL), Jaume Puy; la Rovira i Virgili (URV), Maria José Figueras; la de Vic (UVic), Josep Eladi Baños, i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep Anton Planell. També ho van fer el vicerector de la UB Agustí Alcoberro i altres personalitats del món acadèmic com els catedràtics Antoni Trilla, Joaquim Nadal, Jordi Casassas, Borja de Riquer, Eduard Carbonell, Àngel Quintana, Ferran Requejo, Josep Guifreu, Mercè Barceló, Joan Queralt, Germà Bel i Núria Bosch; i professors com Anna Sallés, Gemma Ubasart i Xavier Domènech. S’hi van afegir el catedràtic de filologia de la Universitat de Stanford (Califòrnia) Joan Ramon Resina; el catedràtic de polítiques de la Universitat de Princeton (Nova Jersey) Carles Boix; el professor de polítiques de la Universitat de Glasgow (Escòcia) Sergi Pardos i la professora de la Universitat d’Aberystwyth (Gal·les) Núria Franco-Guillén.

Òmnium convocarà una mobilització massiva pel proper 10 d’abril amb l’objectiu de mostrar que l’amnistia “és un dels grans consensos de país que aplega el suport de més del 80% de la societat”. En aquest sentit, continua recollint signatures de suport a la llei d’amnistia, que la setmana passada va ser rebutjada per la mesa del Congrés dels Diputats.

LES FRASES

Les universitats són l’espai per excel·lència on conviuen i interactuen mirades molt diferents sobre la societat
Són també punt de trobada dels valors compartits i fan evident aquest gran consens de país a favor de l’amnistia
Les universitats han tornat a demostrar que estan sempre al costat dels drets i les llibertats
Marcel Mauri
vicepresident d’Òmnium Cultural


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona