Política

El líder de la Falange, condemnat per l’assalt a Blanquerna, a judici

“Requerit per la fiscalia d’odi, que pertany al tribunal popular a mode de txeca, com el 1936, que vol enjudiciar els patriotes per haver defensat la sagrada unitat d’Espanya.” Així s’expressava ahir Manuel Andrino , líder de la Falange,a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, abans de ser jutjat per un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, en haver participat en la concentració del 12 d’octubre del 2013 a Montjuïc, on va fer crides a “lluitar per Espanya” i en què, entre els 500 participants, van cridar consignes com ara “Artur Mas, cambra de gas”. A la concentració hi van assistir un centenar de persones en dos autobusos arribats des de Madrid, escorcollats per la policia espanyola, que hi va identificar unes trenta persones amb antecedents policials, segons va ratificar un cap dels Mossos, ahir. Andrino té deu dies per ingressar en un penal per, finalment, complir la condemna de dos anys i set mesos de presó ratificada pel Suprem per l’assalt a un acte de la Diada a la llibreria Blanquerna a Madrid, el setembre del 2013, un mes abans de la concentració a Montjuïc.

En el judici, al jutjat penal 8 de Barcelona, Andrino i Pedro Pablo Peña, cap d’Alianza Nacional, van emmudir i ni tan sols van respondre als seus advocats. El fiscal del servei de delictes d’odi, Miguel Ángel Aguilar, va demanar per a cada un d’ells tres anys de presó per incitació a la violència contra grups antagònics i va fer llegir les declaracions que van fer a la fiscalia de Madrid, on validaven el manifest de “defensar la unitat d’Espanya amb les armes”. Les defenses van apel·lar a la llibertat d’expressió i “al jurament de la bandera fet en el servei militar”. L’advocat de Peña va qüestionar la magistrada que presidia el judici perquè no se l’havia informat del seu canvi, i la magistrada va dir-li que el titular era en comissió de serveis a l’Audiència de Barcelona. Més contundent va ser el fiscal Aguilar en respondre-li: “Causa rubor que plantegi dubtes al canvi de jutge, regulat i predeterminat per la llei”, i va negar la prescripció dels fets. Hi va afegir que els acusats es van negar a declarar a la fiscalia “dient que es passaven la seva petició per l’arc de triomf”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona