Política

Esquerra Republicana confirma que la majoria independentista del 14-F es traduirà a la Mesa del Parlament

Els republicans facilitaran que JxCat accedeixi a la presidència del Parlament

Fonts d’Esquerra Republicana han confirmat aquest dijous que la majoria independentista que les urnes van dibuixar el 14-F es traduirà aquest divendres en una Mesa del Parlament amb majoria independentista i amb presència de les tres formacions per primera vegada.

En aquest sentit, Esquerra Republicana referma el seu compromís amb aquesta majoria independentista i d’esquerres a la Mesa, i treballa amb la màxima responsabilitat i generositat per blindar-ho.

D’aquesta manera els republicans donaran suport a la proposta que permeti JxCat tenir la presidència del Parlament i facilitaran l’elecció d’una secretaria per a la CUP. Per la seva banda, els republicans n’assumiran una Vicepresidència.

Esquerra Republicana celebra aquest primer pas i insisteix en el fet que els treballs continuaran els pròxims dies per aconseguir un acord global que doni estabilitat i la màxima fortalesa tant al Govern com al Parlament.

D’altra banda, els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana, JxCat, CUP, comuns, i el PSC han acordat aquest dijous un decàleg de mesures per garantir la democràcia, els drets i la diversitat al Parlament.

Després de diverses trobades en les últimes setmanes, els cinc grups han consensuat deu mesures per frenar els discursos d’odi i l’activitat de l’extrema dreta al Parlament de Catalunya.

Els partits signants volen mostrar el seu compromís amb una Catalunya plenament democràtica, defensora dels drets humans i garant d’iguals drets i llibertats per a tot aquell que hi visqui i emprengui el seu projecte vital a Catalunya, orgullosa i compromesa en la seva diversitat.

Consideren que el Parlament de Catalunya ha de reflectir plenament aquest compromís i, en el seu sí, no tenen cabuda actituds ni proclames racistes, LGTBI-fòbiques, autoritàries ni masclistes. Per aquest motiu, adopten els següents compromisos per a continuar fent del Parlament un espai de llibertat i confrontació política, d’idees i de diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona