Política

Montero nega tracte de favor d’Hisenda al rei emèrit i insinua que s’estan fent noves investigacions

La ministra assegura que “tots som iguals” davant l’Agència Tributària

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha negat taxativament aquest dimecres que el seu executiu o l’Agència Tributària hagin donat cap tracte de favor al rei emèrit, Joan Carles de Borbó, que va poder regularitzar 8 MEUR fa poques setmanes gràcies a que no se li havia comunicat cap actuació prèvia. Durant la sessió de control al Congrés, Montero ha recordat que l’Agència Tributària ha de comprovar sempre que les regularitzacions siguin “completes” i per tant es podrien estar fent “noves investigacions”.

Montero ha fet aquestes afirmacions en resposta a les preguntes de la diputada d’ERC Carolina Telechea i el diputat de Bildu Jon Iñárritu. Telechea ha acusat el govern espanyol d’haver actuat en connivència amb la Casa Reial per facilitar la regularització de Joan Carles de Borbó, i li ha retret també que l’Estat estigui pagant amb partides opaques dels pressupostos les despeses paral·leles tant de l’estança del rei emèrit als Emirats Àrabs com despeses corrents de la Casa Reial. “En comptes de perseguir a monarques corruptes persegueixen a demòcrates per un referèndum. Per aquesta i altres coses treballem per fer realitat la República Catalana”, ha dit.

Iñarritu, per la seva banda, ha recordat a Montero que l’Agència Tributària permet regularitzacions del rei emèrit mentre la premsa i altres estats assenyalen que “aquest senyor és multimilionari a base de comissions que hauria rebut per fer tasques de mediació comercial a l’estranger”. “Vostè diu que tothom és igual. Ens pot dir avui si ha omplert el model 720 de bens a l’estranger o si hi ha un tracte desigual i hi ha laxitud?”.

En la seva resposta, Montero ha negat la major i ha afirmat que l’Agència tributària actua igual amb tots els contribuents independentment de la seva condició. “Si volen atacar les institucions de l’Estat facin-ho, però no a través de la feina d’excel·lents professionals que persegueixen el frau fiscal”.

Segons Montero “tots som igual” davant l’Agència Tributària i “és fals que hi hagi un tracte de favor a la Casa Reial” perquè “nosaltres respectem la Constitució, les institucions de l’Estat, i seguirem perseguint qualsevol irregularitat la protagonitzi qui la protagonitzi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

França convida Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona