Política

Alemanya posa sota vigilància la ultradretana AfD a tot el país

Els serveis secrets faran un seguiment del partit per presumptes vulneracions de l’ordre constitucional democràtic

L’Oficina per a la Protecció de la Constitució (BfV) –l’espionatge interior alemany– ha col·locat el partit ultradretà Alternativa per Alemanya (AfD) dins de la llista de “casos sospitosos” per extremisme, segons els mitjans alemanys. Els serveis d’intel·ligència no ho van confirmar ni desmentir, i van optar per no fer cap declaració pública respecte a aquesta qüestió. La formació d’extrema dreta ja estava sota vigilància en diversos estats federats com Brandenburg, Turíngia, Saxònia-Anhalt i Saxònia, però la decisió de l’Oficina per a la Protecció de la Constitució significa que les seves activitats poden ser espiades a tot el país. Tot i això, els diputats de les cambres, tant la federal com les regionals i l’europea, així com els candidats a les eleccions previstes per a aquest any, quedaran exclosos de qualsevol operació. Un informe de l’espionatge interior de gairebé mil pàgines, que inclou diverses proves de suposades violacions contra l’ordre liberal democràtic recopilades per juristes i experts des de l’inici del 2019, constitueix la base per a la vigilància de l’AfD en el seu conjunt, segons el diari Der Spiegel. Si es confirmés, seria el primer cop en la història de la postguerra que un partit amb escons al Parlament federal obté aquesta classificació.

França dissol Generació Identitària

El govern francès va dissoldre ahir el grup d’extrema dreta Generació Identitària, conegut per les seves accions contra els migrants. El ministre de l’Interior francès, Gérald Darmanin, va anunciar el 13 de febrer l’inici del procés i va donar deu dies al grup per fer valer els seus arguments, que van ser desestimats en considerar que insta a la discriminació. El decret aprovat en el Consell de Ministres diu que, més enllà del seu objectiu oficial de promoure la identitat local i europea a través d’actes, el grup promou en realitat “una ideologia que incita a l’odi, a la violència o la discriminació de la gent pel seu origen, raça o religió”. La seva última acció mediàtica havia estat una “patrulla” al gener al port del Portilló per denunciar l’arribada de migrants a França per la frontera dels Pirineus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona