Política

El PSC insta els seus regidors a oposar-se a la moció que els exclou de la Constitució

El govern de Viladamat, vinculat als socialistes, tomba la moció per declarar-se «moralment alliberats» de la carta magna

Casassa va lamentar que el regidor socialista del Port de la Selva hagués donat suport a la moció que dilluns va aprovar l'Ajuntament en què es declarava «moralment exclòs de la Constitució». «En el món municipal hi ha dinàmiques diferents», va dir, i va afegir que aquest regidor no és ni tan sols militant del PSC. Arran d'això, va demanar als alcaldes del partit que no se sumin a aquestes mocions sinó que apostin per «consensuar mocions en la línia de les que planteja el PSC perquè són integradores i tothom s'hi pot sentir representat». A la moció que va aprovar el Port de la Selva, en què el municipi es declara «moralment exclòs» de la Constitució, s'hi han afegit els ajuntaments de Vic, Montesquiu, Llambilles i l'alcalde de Calders a títol personal. Cinc alcaldes més del Bages faran el mateix que l'alcalde de Calders. A banda, s'hi podrien sumar en breu els onze municipis del Pla de l'Estany després que la Plataforma del Pla de l'Estany per l'Autodeterminació proposés aquestes mocions als seus municipis. A l'Albagés (Garrigues) també la volen tirar endavant i ERC ha anunciat que la presentarà a Lleida, tot i que hi ha poques possibilitats que prosperi. En l'acte, els polítics municipals van mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional i van demanar la participació ciutadana a la manifestació.

A Viladamat, precisament en el ple celebrat ahir, els regidors de l'equip de govern menys un, d'una llista independent vinculada al PSC, van tombar la moció presentada per la CUP –a l'oposició– per declarar el municipi «moralment alliberat de la Constitució espanyola».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona