Política

ERC i JxCat aposten per iniciar una “nova etapa” en l’independentisme després de la “victòria històrica” del 14-F

Les dues formacions obren les negociacions per formar el nou govern després dels comicis

Qualifiquen de “positiva” la trobada i acorden continuar treballant en aquesta direcció

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Catalunya (JxC) han coincidit aquest divendres en què cal aprofitar la “victòria històrica” a les eleccions del passat diumenge per iniciar “una nova etapa” de l’independentisme.


Els dos actuals socis de govern s’han reunit aquest divendres per primera vegada després dels comicis del 14 de febrer per començar a negociar la formació del nou executiu de la Generalitat. Les dues formacions han qualificat la trobada de “positiva” i han acordat continuar “treballant” en properes trobades.

Al seu comunicat, ERC ha destacat la “victòria” de l’independentisme i que aquest hagi superat per primera vegada el 50% dels vots i revalidat la majoria absoluta en escons en un “context difícil” i en unes “eleccions imposades per l’Estat espanyol”. Pels republicans, aquest resultat suposa una “nova derrota dels poders de l’Estat que volien apartar l’independentisme de les institucions”.

JxCat ha assegurat que s’ha acordat “obrir una nova etapa en l’independentisme per aprofitar
aquest oportunitat històrica que han brindat les eleccions”. En aquest context, des de Junts refermen la seva aposta “per un acord entre les forces independentistes parlamentàries” i aposten per “arribar a acords en tots els espais institucionals on
l’independentisme té representació per avançar cap a la independència, d’acord amb
el mandat expressat a les urnes el passat diumenge 14 de febrer”.

Els republicans consideren que aquest nou marc ha de permetre “avançar tant a nivell social com nacional” i defensen la necessitat d’“estendre la mà a més forces” polítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia