Política

Rússia i Israel denuncien l’enaltiment del nazisme vist a l’homenatge a la División Azul a Madrid

L'Ambaixada russa considera “inacceptables” les “mostres de neonazisme” que van veure a la concentració feixista

L’ambaixadora d’Israel qualifica de “repugnants” les “proclames antisemites” que s’hi van escoltar

Rússia i Israel han manifestat el seu malestar per l’homenatge a la División Azul del passat dissabte a la capital espanyola, on es va exhibir simbologia nazi i es van fer diverses proclames antisemites.

L’Ambaixada de Rússia a l’Estat ha difós aquest dimarts un comunicat on qualifica d’“inacceptables tals mostres de neonazisme”. “Hi ha formes més dignes de commemorar els caiguts (que van morir en donar crèdit a la propaganda hitleriana) que vantar-se de la proximitat amb els nazis”, consideren els representants del Kremlin a Madrid.

La nota recorda que els nazis van assassinar desenes de milions de persones innocents “inclosos 6 milions de jueus i 27 milions de ciutadans soviètics” durant la Segona Guerra Mundial, en que la milícia de voluntaris espanyols va lluitar a les ordres d’Adolf Hitler contra l’Exèrcit Roig al front de l’Est.

L’ambaixadora d’Israel a Madrid, Rodica Radian-Gordon, ja va protestar ahir per les proclames antisemites proferides a l’homenatge a la División Azul, que va qualificar de “repugnants”. Segons ella, aquestes manifestacions “no tenen cabuda en una societat democràtica”. “L’educació i aprendre la veritat sobre la història és la via per evitar que el passat es repeteixi”, va afegir.


El jueu, “culpable de tots els mals” d’Europa
A l’acte es van proferir afirmacions com que “el jueu és el culpable” de tots els mals que assolen Europa, que l’“enemic sempre serà el mateix amb diferents màscares: el jueu”, o que “el comunisme és una invenció jueva destinada a enfrontar  els sobirans”. Al mateix temps, es va reivindicar que la División Azul va ser un referent de la lluita “per Espanya i per Europa”.

La Comunitat de Madrid i la Federació de Comunitats Jueves d’Espanya (JCJE) han denunciat aquestes proclames davant la justícia.

La fiscalia de Madrid ha obert d’ofici diligències d’investigació penal per recollir informació sobre les consignes que es van escoltar dissabte a la concentració convocada al costat del cementiri madrileny de l’Almudena.

El ministeri públic creu que podrien ser constitutives d’un delicte relatiu a l’exercici dels Drets Fonamentals i les Llibertats Públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona