Política

Ciutadans perd de cop tots els seus representants gironins

Ciutadans, que quatre anys enrere va aconseguir uns grans resultats a la circumscripció de Girona, va perdre ahir els quatre diputats que ha tingut en aquesta legislatura, en consonància amb la davallada que el partit taronja va experimentar aquest diumenge a totes les demarcacions. Si el desembre del 2017 va obtenir a Girona el 19,5% dels vots (va doblar el nombre de diputats), ahir tan sols en va rebre el 3,2%, un percentatge inferior al dels comuns, Vox i la CUP, i només lleugerament superior al del PDeCAT. Va tornar, d’aquesta manera, a l’escenari de les eleccions del 2012, quan no va aconseguir posar gironins al Parlament.

El mateix candidat

La formació d’Arrimadas ha tingut de cap de llista gironí Jean Castel, que repetia en aquesta responsabilitat després de l’èxit del 2017. Aleshores va aconseguir més del doble de sufragis que el PSC i va igualar ERC en nombre de diputats (4), uns resultats que convidaven a tornar a apostar pel mateix candidat. Una primera anàlisi del que va passar ahir apunta a un transvasament de vots en dues direccions: d’una banda, cap al PSC i, de l’altra, cap a Vox.

Futur incert

Possiblement per la sotragada –i les conseqüències que sens dubte tindrà per al futur immediat del partit i els seus dirigents–, Castel ahir va declinar fer cap comentari públic sobre els resultats. Fonts de Ciutadans van indicar que no hi haurà declaracions fins després de l’executiva del partit, prevista per a aquesta mateixa tarda.

Durant la campanya, Cs havia posat l’accent a buscar la convivència, que, segons el seu parer, s’havia trencat amb el procés independentista i també en la consegüent “reconstrucció”. Quant a temes gironins, Castel havia subratllat la necessitat de completar projectes com la variant d’Olot, la millora de la línia de tren a Puigcerdà i garantir la qualitat assistencial del nou hospital Trueta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona