Política

El PSC torna a situar-se com a tercera força a Girona

La candidatura de Sílvia Paneque, que s’estrenava com a cap de llista, també es beneficia de “l’efecte Illa”

Amb 3 diputats, la formació recupera la representació que tenia fa 10 anys

El PSC triplica la seva representació a la demarcació de Girona i és la candidatura gironina que obté una de les progressions més espectaculars en relació amb les passades eleccions del 21-D del 2017. L’efecte Salvador Illa ha arribat fins a les comarques gironines: el creixement de la candidatura socialista, liderada per primera vegada per Sílvia Paneque, es plasma a la demarcació amb paràmetres similars o lleugerament inferiors als que es produeixen a l’àmbit nacional: mentre que al conjunt del país el PSC puja uns 9 punts, a les comarques gironines ho fa prop de 7 punts.

Amb les dades disponibles a l’hora en què es tanca aquesta edició, la progressió amb relació al 2017 és clara tant en nombre de vots recollits (més de 46.000 contra 34.898 del 2017) com en percentatge (15,17% amb comparació al 8,6% obtingut en els anteriors comicis). La capital de demarcació –on la cap de llista s’ha forjat políticament i on és portaveu de la formació al consistori– és on la candidatura liderada per Paneque obté una de les progressions més fortes, ha passat del 9,6% del 2017 a prop d’un 17% en l’escrutini d’ahir. Una primera observació dels resultats a l’àmbit comarcal confirma que la candidatura socialista continua obtenint els seus millors resultats a les comarques de la Selva i el Baix Empordà.

Amb aquest relleu a Rafel Bruguera (cap de llista de la formació el 21-D del 2017 i únic diputat socialista gironí aquesta legislatura), Sílvia Paneque anirà ara al Parlament acompanyada d’Oscar Aparicio i Mònica Ríos. Per retrobar una representació gironina de 3 diputats pel PSC cal remuntar-se quatre comicis i 10 anys enrere, amb les eleccions del 2010, que van portar al Parlament Quim Nadal, Marina Geli i Esteve Pujol. La dinàmica, però, era diferent, ja que si 10 anys enrere el PSC va iniciar una davallada de resultats en aquest cas recupera protagonisme.

Amb aquestes dades a la mà, Paneque va fer ahir una valoració positiva de la nit electoral: “Valorem molt positivament els resultats a les comarques gironines; hem triplicat la representació i som l’única força que, malgrat la davallada general pel que fa a la participació, hem augmentat en nombre de vots.” Amb la mirada posada als resultats nacionals, la cap de llista gironina va augurar “responsabilitat i canvis de prioritat per privilegiar salut i economia”.

LA XIFRA

3
diputats
obté el PSC a la circumscripció de Girona, un resultat que no tenia des de l’any 2010.

LES FRASES

Volem transmetre un missatge de responsabilitat en nom dels tres diputats del PSC per Girona
Sílvia Paneque
Cap de llista del psc per la circumscripció de Girona
Hem triplicat la representació i som l’única força que, malgrat la davallada de la participació, augmentem en nombre de volts


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de "corbs togats"

madrid
Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona