Política

Els notaris autoritzen el doble de poders electorals per votar el 14-F

Aquests poders notarials fan possible el vot per correu a persones amb problemes de mobilitat

Els gairebé 500 notaris de Catalunya han autoritzat el doble de poders electorals per votar aquest 14-F que en els anteriors comicis, amb els quals aquelles persones que tenen problemes de mobilitat poden exercir el seu vot per correu, segons informa aquest dilluns el Col·legi de Notaris.

Aquests poders notarials fan possible el vot per correu a aquelles persones que tenen problemes de mobilitat que els impedeixen acudir personalment a les oficines de Correus a realitzar les gestions necessàries per exercir el seu dret a vot.

Per a això, el notari requereix disposar d’un certificat mèdic que acrediti aquesta limitació i, en aquest cas, podrà autoritzar un poder electoral en el qual aquesta persona autoritzarà a qui consideri -l’apoderat- a acudir a Correus per recollir la documentació pertinent i, posteriorment, tornar a dipositar el seu vot.

D’acord amb el reglament notarial, les actuacions relacionades amb l’emissió del vot per correu hauran de ser “emplenades pels notaris amb la màxima urgència i amb caràcter preferent”, i són gratuïtes.

El termini per a l’autorització de poders per exercir el vot per correu s’inicia el dia en què es convoquen oficialment les eleccions, i va finalitzar divendres passat, 5 de febrer, al migdia.

Habitualment, finalitza deu dies abans de la celebració de les eleccions però, en aquesta ocasió, a causa de la pandèmia de la Covid-19 i a l’alta demanda de vot per correu, el termini es va ampliar un dia més.

Una vegada sol·licitat, el termini per dipositar-ho en les oficines de Correus finalitzarà el divendres 12 de febrer, a les 12:00 hores.

Notaris de guàrdia

Els gairebé 500 notaris de Catalunya estaran de guàrdia durant la jornada electoral del proper 14 de febrer per “atendre qualsevol sol·licitud que es pogués presentar i donar fe pública de qualsevol incidència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats