Política

Tots contra Borràs

La CUP i ERC consideren que no hauria d’encapçalar la llista pel fet d’estar imputada

Junqueras evita dir si la investirien i Sabater denuncia la “causa general contra l’independentisme”

La lluita contra la corrupció es va tornar a colar ahir en la campanya electoral. ERC i la CUP van qüestionar la conveniència que Laura Borràs encapçali la llista de JxCat pel fet d’estar imputada al Tribunal Suprem per un presumpte cas de prevaricació, malversació, frau i falsedat documental que es remunta a quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, va obrir la capsa dels trons quan, en una entrevista a Ràdio 4, responent a una pregunta de la periodista Gemma Nierga, va assegurar que la seva formació està compromesa contra la corrupció i “evidentment que no” donarien suport a una investidura de Laura Borràs, unes declaracions que ella mateixa va matisar poc després, quan va assegurar que l’únic vet de la CUP seria a un govern amb formacions del 155 i a un que continuï amb la paràlisi actual.

A més, va denunciar que el cas de la candidata de JxCat “forma part de la causa general en contra de l’independentisme”. Ho va argumentar dient que la causa la jutja el Tribunal Suprem, “que no pertoca per la categoria dels presumptes delictes administratius dels quals se l’acusa”. Sabater va afegir el desig que s’aclareixin els fets i va assegurar que des de la CUP haurien preferit que fets com aquests “no enfosquissin ni posessin ombres al procés independentista”, i que la seva formació hauria volgut que “no hi hagués hagut cap motiu per pensar que l’independentisme tingui cap ombra de sospita en relació amb la corrupció”.

Laura Borràs va respondre a les primeres paraules de Dolors Sabater en una entrevista a TV3 en què va dir que la CUP haurà de decidir “si està al costat de la injustícia espanyola o de la democràcia catalana”. La candidata de JxCat va assegurar que el Suprem té “moltes ganes” de jutjar-la, i va mantenir que “no hi hauria d’haver judici” perquè “no hi ha cas”.

Interrogat sobre aquest tema, Oriol Junqueras va respondre en una entrevista a La Sexta: “Sempre que Esquerra Republicana s’ha trobat amb un cas d’aquest tipus, ha demanat al seu militant que, fos qui fos, renunciés a ser candidat”, i va tornar a recordar, com ja havia fet dilluns en un acte electoral a l’Hospitalet de Llobregat, que la seva és una formació amb 90 anys d’història i sense cap cas de corrupció. Tot i això, va evitar pronunciar-se sobre si donarien suport a Laura Borràs en una eventual investidura.

L’expresident de la Generalitat Quim Torra va sortir en defensa de Borràs i, a través de les xarxes socials, va respondre a Junqueras que “el Tribunal Suprem jutja Borràs per qui és, pel que defensa”. Torra va lamentar que “no es mantingui la solidaritat antirepressiva”, i Carles Puigdemont va assegurar que és la campanya “de tots contra Junts” i que Borràs “és la candidata a qui posaran les coses més difícils”.

La candidata dels Comuns, Jéssica Albiach, no va deixar passar l’oportunitat de disparar contra Borràs, i en un míting va assegurar que el 14-F s’haurà d’escollir entre “un govern amb JxCat i Laura Borràs imputada per corrupció” o un govern d’esquerres “amb l’educació al centre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona