Política

La CUP posa com a “línia vermella” que la Generalitat es retiri de les causes contra l’esquerra independentista

La formació exigeix que els Mossos deixin d’aplicar la llei mordassa, es dissolguin les unitats Brimo i Arro i aturin la “impunitat de l’extrema dreta”

Tamara Carrasco anuncia una querella contra l’Estat per exigir una reparació pel seu cas

- La CUP ha posat com a “línia vermella” per a escenaris post-electorals que la Generalitat es retiri com a acusació particular en una setantena de causes judicials contra l’esquerra independentista.

En un acte de campanya centrat en la “repressió”, en el que han participat diverses persones encausades per manifestacions, els anticapitalistes han considerat que la Generalitat no pot “fer la pinça amb l’Estat” per “reprimir l’independentisme” actuant d’acusació particular en casos de manifestants que van participar a protestes relacionades amb l’1-O i el judici del procés.

 És un dels elements “d’aplicació immediata” que la CUP exigirà després del 14-F, al costat de facilitar la identificació dels agents en les actuacions, i l’obertura “d’expedients i sancions” si no és així.

La cap de llista de la candidatura a Tarragona, Laia Estrada, ha exigit també que els Mossos deixin d’aplicar l’anomenada llei mordassa, que es dissolguin les unitats Brimo i Arro, i que s’aturin totes les actuacions policials “de caire racista”.

La també regidora de la CUP ha Tarragona ha exigit que els Mossos d’Esquadra abandonin el “model militaritzat” actual i que deixin de fer servir les pistoles elèctriques i les boles de foam.

El número 4 per Barcelona, Xavier Pellicer, ha demanat que la policia catalana es dediqui a “preservar i no perseguir” el dret a la protesta.

En aquest sentit, ha exigit aturar la “impunitat” i “acabar amb les agressions de l’extrema dreta mentre els cossos policials mirin a una altra banda”, demostrant “connivència”.  

Segons el també portaveu d’Alerta Solidària, cal “forçar un gir de 180 graus en l’estratègia independentista” perquè la “repressió” no pot “marcar el ritme” del conflicte polític. En aquest sentit, ha expressat que l’Estat “troba terroristes de sota les pedres” entre la “dissidència” quan, segons ell, “l’únic terrorisme que hi ha a l’Estat espanyol és l’Estat”.


Tamara Carrasco presentarà querella per demanar la “reparació”
La CUP ha volgut exemplificar les víctimes de la “repressió” amb l’activista Tamara Carrasco, que ha anunciat que presentarà una querella a l’Estat on “es demanarà una reparació” pel seu cas, que ha acabat arxivat. “Si s’han equivocat, han de pagar per aquest error”, ha afegit. Carrasco ha avisat que el seu cas no serà l’últim i que “tornarà a haver-hi repressió”.

A l’acte també hi han participat tres encausats per manifestacions de l’esquerra independentista. Un d’ells, Marcel Vivet, ha explicat que està a l’espera de judici acusat de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions lleus en una manifestació ’holi’ contra el sindicat policial Jusapol, en la qual la Generalitat fa d’acusació particular.

L’activista Adrian Sas ha comentat el seu cas, pel qual se l’acusa de delictes similars.  Sas ja ha estat condemnat a tres anys i mig de presó. Segons ell, per la presència de la Generalitat en la causa, la pena ha pujat d’un a tres anys.

 L’estudiant Ana Algarra ha explicat que porta quatre anys esperant que es resolgui el seu cas, per una vaga estudiantil al març del 2017, pel qual  la fiscalia li demana 8 anys i mig de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona