Política

El Consell per la República crida l’independentisme a votar el 14-F per “no perdre ni un sol vot”

L’organització considera que el TSJC ha perpetrat una “ingerència inacceptable” fruit d’una operació orquestrada

El Consell per la República ha emès un comunicat aquest diumenge amb motiu de les eleccions que el proper 14 de febrer se celebraran a Catalunya. L’organització insta “a tots els independentistes a anar a votar per a no perdre ni un sol vot”. “Aquesta contesa electoral serà un nou pas, una nova victòria, un nou embat per apropar-nos a l’objectiu final: fer efectiva la República catalana”, assegura al manifest. A més, El Consell per la República considera que la decisió del TSJC de fixar la data de les eleccions en el 14-F és “una ingerència inacceptable del poder judicial espanyol” fruit de tota una operació per intentar afavorir formacions que no opten per la independència de Catalunya.

En aquest sentit, el comunicat assegura que “la lluita d’alliberament nacional ha ensenyat que fets com aquests no són casuals”. “La maquinària de l’Estat deu considerar que aquesta data és la més idònia per als seus interessos i que el 14-F podria ser menys beneficiós per l’independentisme”, interpreten al manifest. D’aquesta manera, el Consell per la República recorda que aquest “joc brut” ja es va intentar posar en marxa a les eleccions del 21-D, convocades amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. “Cal recordar que ja ho van intentar el 21-D, forçant unes eleccions i abocant tots els esforços i mitjans en potenciar l’opció unionista que en aquell moment semblava tenir més opcions. Aquest cop, sembla evident que intenten repetir una operació similar amb Salvador Illa”, afirma l’organització.

Per últim, crida l’independentisme a “repetir la gesta” de guanyar a l’unionisme en escons al Parlament “i fer-la més gran aquest 14-F, ja que a la repressió estatal s’hi han d’afegir les circumstàncies epidemiològiques”. “Res que els catalans no puguin superar. Aquest 14-F ens veiem a les urnes. Aquestes eleccions tornarem a vèncer”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona