Política

El PSC aposta per la cogovernança amb els municipis

Els socialistes gironins inclouen al programa una bateria d’accions perquè la Generalitat i els municipis treballin coordinadament i prestant serveis de qualitat i proximitat amb la ciutadania. “Fins ara la Generalitat ha pecat en excés d’intromissió i d’intervencionisme amb les entitats locals”, va assenyalar ahir Sílvia Paneque, la cap de llista del PSC a la demarcació. La primera de les propostes que els socialistes volen resoldre si estan al govern de la Generalitat és el finançament local. Una altra de les mesures econòmiques que Paneque va detallar va ser la creació d’un fons català extraordinari per a la reconstrucció social i econòmica a càrrec de la Generalitat, que estaria dotat econòmicament amb un mínim de 300 milions d’euros. Per Paneque, aquest fons significaria recursos urgents per als municipis.

Suport del PDeCAT al sector turístic

REDACCIÓ

El cap de llista del PDeCAT a les comarques gironines, Jaume Dulsat, es va reunir ahir amb el sector turístic i hostaler de Blanes, que reclama al govern més coordinació i comunicació amb el sector, a més d’ajudes que permetin mantenir les plantilles de treballadors i els establiments oberts. Dulsat, que és alcalde de Lloret de Mar, va expressar el suport del PDeCAT als empresaris del sector: “El turisme és una activitat clau i és de vital importància dins el sector serveis. Com a gran destinació turística que és la Costa Brava, els empresaris hostalers i turístics ens tindran al seu costat.”

Cs denuncia l’alcalde de Vidreres

REDACCIÓ

Cs ha denunciat davant la junta electoral de zona (JEZ) l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, per haver incomplert la resolució que l’obligava a retirar en 48 hores “la propaganda separatista dels edificis municipals”. El cap de llista gironí de Cs, Jean Castel, ho va anunciar ahir des de Torroella de Montgrí. Cs va iniciar els actes de campanya en aquesta localitat perquè, segons va dir: “És el lloc on fa dos anys se’ns van vulnerar els drets a la llibertat ideològica.” Castel va destacar que ahir sí que van poder instal·lar la carpa de propaganda. També va fer una crida a la participació i va apel·lar al vot constitucionalista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona