Política

Actes telemàtics de tarda per iniciar la campanya

Els grups suspenen les enganxades de cartells i emetran tots els mítings a la xarxa

Catalunya viurà avui un estrany inici de la campanya electoral per a uns comicis que, de fet, encara no està del tot confirmat que se celebrin el 14 de febrer, decisió que ha de ratificar com a molt tard el dia 8 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El tret d’inici i, com a mínim, els primers deu dies estaran marcats per restriccions de mobilitat com el confinament municipal i el toc de queda a les deu de la nit, per la qual cosa, d’entrada, tots els actes d’avui s’han convocat a la tarda i al vespre –es podran seguir tots en directe per les xarxes, si bé la premsa que ho vulgui hi podrà ser in situ– per donar temps a tornar a casa als seus participants, i tampoc hi haurà la clàssica enganxada de cartells a mitjanit al carrer. Tot i que algunes sí que ho faran aquesta tarda simbòlicament, les candidatures no podran penjar físicament abans de demà a les sis del matí els cartells amb els quals demanen el vot per al seus candidats.

Cs, que ahir va confirmar que no farà mítings, serà un dels innovadors avui, perquè té previst fer una “enganxada virtual” del cartell després d’un recorregut en el telefèric de Montjuïc a Barcelona. Serà entre quarts de sis i quarts de set de la tarda, i hi parlaran l’anterior i l’actual candidat, Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa.

JxCat opta per un acte telemàtic a dos quarts de vuit del vespre des d’un plató a Sant Just Desvern, conduït pel diputat Francesc Ten, que ajuntarà el candidat simbòlic i la real, Carles Puigdemont i Laura Borràs, i també farà una vintena de connexions amb municipis d’arreu del país on es faran “penjades de cartell” virtuals.

ERC engega al Maresme del presidenciable Pere Aragonès i ha triat Mataró per al tret de sortida, en concret el Teatre Monumental, un espai tancat però gran per assegurar les distàncies entre els pocs assistents previstos. Entre altres hi intervindran, a les set, els candidats a les quatre demarcacions, a més de la secretària general, Marta Rovira.

El PSC també posarà tota la carn a la graella des del primer dia, amb la presència avui a Barcelona del president espanyol, Pedro Sánchez, per acompanyar el candidat Salvador Illa. L’acte, això sí, es farà a la seu central i exclusivament per xarxes, a partir de les cinc de la tarda. Els socialistes, que faran connexions amb tots els seus candidats territorials, han donat instruccions a les seves bases perquè fins demà no es pengi cap cartell enlloc, per fer respectar el toc de queda nocturn.

Catalunya en Comú Podem, que també farà tota la campanya únicament virtual, rivalitzarà amb els socialistes per l’interès dels internautes, perquè ha convocat també a les cinc i des del seu propi estudi un acte d’inici amb les candidates per Barcelona, Jèssica Albiach, i Girona, Rosa Lluch, a més de l’alcaldessa de la capital, Ada Colau.

La CUP serà el grup que anirà més tard, tot i que dins dels límits, perquè farà el seu tret de sortida a les vuit del vespre, amb “una sorpresa inicial” i la candidata Dolors Sabater a la plaça de l’Hospital de Girona. El PP, amb presència també del cap estatal Pablo Casado, que abans haurà estat de visita a Castelldefels, ha triat també un inici en petit comitè, retransmès en directe des de l’hotel Gran Marina de Barcelona. El PDeCAT també ha optat per un acte presencial, però reduït, amb Àngels Chacón i la resta dels seus candidats, a partir de quarts de vuit al recinte de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

LA DATA

08.02.21
entraran
o no en vigor noves restriccions per la Covid i és el límit per saber si es fan o no les eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona