Política

Colau diu que “no és comparable” la situació dels exiliats republicans amb la de Puigdemont

L’alcaldessa veu “lamentable” que l’ajornament electoral també provoqui una “batalla permanent”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que “no és comparable” la situació dels exiliats republicans amb la de Carles Puigdemont i ha afirmat que s’ha generat un “equívoc comunicatiu” amb les paraules del vicepresident espanyol Pablo Iglesias. Colau ha dit a TV3 que la situació dels exiliats republicans i la que viu Puigdemont són “dues realitats històriques que no es poden comparar sota cap concepte” i s’ha mostrat convençuda que Iglesias “ho pensa també”. Ha afegit que la comparativa “la va fer el periodista” i que Iglesias parlava del tema de fons, la situació del rei emèrit.

L’alcaldessa ha apuntat que era una entrevista que “no era fàcil” i ha reconegut la “valentia i honestedat” d’Iglesias. Ha afirmat que Iglesias va defensar que la situació que viuen Puigdemont i la resta de polítics a l’estranger és “una situació d ’exili per motius polítics”, mentre que el rei emèrit està “fugat per corrupció”.

Colau ha afirmat que no es pot posar en dubte la trajectòria antifeixista d’Iglesias i ha lamentat la “falsa polèmica” generada”. A més, ha criticat que partits com Cs, que “menystenen” la memòria històrica i governen amb VOX, ara estiguin reivindicant la memòria republicana. “Fins aquí, una mica de decència”, ha demanat.

L’alcaldessa ha valorat que Iglesias ha dit “coses molt grans” i que molts partits per no entrar al fons de la qüestió, la situació del rei emèrit, “han volgut elevar a categoria el que ha estat un equívoc comunicatiu”. Entre aquests, ha demanat al PSOE que faci referència al tema de Joan Carles I. Però ha insistit: “La comparació no es pot fer”.

Retreu les picabaralles per l’ajornament electoral

D’altra banda, l’alcaldessa ha considerat que “alguna cosa no ha fet bé” el Govern en no poder-se fer els comicis quan estaven convocats i ha criticat que el PSC “es volgués obsessionar” amb el 14-F. Ha afegit però que un cop decidit l’ajornament, no cal continuar “tirant els plats per cap” i ha demanat agrupar unir per garantir els comicis el 30 de maig.

Colau ha afirmat que era “de sentit comú” posposar les eleccions quan hi ha un pic de contagis i ingressats per la pandèmia. Tot i això, ha afirmat que són “crítics” amb el Govern i ha demanat que la situació es resolgui des del diàleg. Per a Colau és “trist” que s’hagi generat la situació actual, amb recursos davant la justícia.

D’altra banda, ha afirmat que el govern espanyol “va tard” amb els indults, ja que ha afirmat que “s’haurien d’haver produït ja”. Ha esperat que es facin “al marge” de la convocatòria electoral. Ha considerat que “seria molt trist” que posposessin aquesta qüestió per motius electorals. “No dic que ho estiguin fent, dic que seria lleig i poc ètic”, ha manifestat.

Colau ha defensat que si no fos per Podem, aquesta qüestió no avançaria, tot i reconèixer que va més lent del que voldrien. Ha recordat que el PSOE “tenia recances i moltes pressions internes” per no plantejar aquesta qüestió però ha afirmat que ara ja ha “assumit” que aquesta és la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona