Política

L’acusat d’aldarulls en una manifestació contra Jusapol critica que la Generalitat no rebaixi la petició de pena

El judici a l’Audiència de Barcelona s’ha suspès fins després de les eleccions del 14-F

Un centenar de persones reclamen l’absolució de Marcel Vivet

L’acusat d’aldarulls en una manifestació contra Jusapol, Marcel Vivet, ha criticat aquest divendres que la Generalitat no hagi rebaixat la petició de pena. El judici al jove de Badalona, per qui la fiscalia demana 6 anys i mig de presó i la Generalitat 4 anys i 9 mesos, s’ha ajornat fins el proper 22 de febrer. El motiu és que dos agents dels mossos que Fiscalia i Generalitat han considerat rellevants no s’han presentat perquè estan de baixa. L’acusat i el seu advocat, en canvi, han criticat la decisió perquè consideren que aquests agents són “irrellevants”, que ha estat una maniobra perquè el judici es celebri després de les eleccions, i que la possibilitat d’un pacte “era una mentida”.

“En els últims dies diversos mitjans han filtrat a través de la Generalitat de Catalunya que ens oferirien un pacte, però quan hem arribat hem descobert que tot això era una mentida, i no només això, que volien que suspenguéssim el judici, però nosaltres no ho volem perquè jo estava decidit a demostrar la meva innocència”, ha explicat Vivet a les portes del TSJC.

L’acusat ha dit que la suspensió del judici per l’estat de salut de dos agents del cos de Mossos d’Esquadra “és una jugada penosa i ridícula que creiem que ha estat orquestrada per ajornar el judici fins passades les eleccions i així descarregar de pressió els qui realment són els culpables”, ha reblat.

“Sempre he estat obert al diàleg amb la Fiscalia i la Generalitat, però sempre he dit que no admetria humiliacions”, ha explicat. Ha exposat que els pactes que li han ofert l’obligarien a admetre delictes que considera que no ha comès, i implicarien l’acceptació de no poder-se manifestar els propers anys. “No penso fer cap pas enrere i no els deixaré fer cap pas endavant”, ha reblat.

L’advocat d’Alerta Solidària, Carles Hurtado, ha dit que els dos agents que mancaven són “irrellevants”. “Abans d’entrar a la sala ja se’ns ha anunciat tant per part de la Fiscalia com de la Generalitat que les acusacions inicials es mantenien, i per tant no hi ha hagut cap tipus de voluntat d’iniciar el judici amb cap tipus de rebaixa de les acusacions inicials”, ha dit.

Suport a l’exterior

Un centenar de persones s’han acostat aquest divendres al matí davant l’Audiència de Barcelona per fer costat a Marcel Vivet. Minuts abans que entrés a l’Audiència, els concentrats han reclamat la seva absolució al crit de Marcel, no estàs sol i Prou repressió. El jove de Badalona ha rebut el suport d’amics i familiars. Entre els assistents hi havia l’activista Tamara Carrasco, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie o l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona