Política

ANNA MARIA MASCORT

ALCALDESSA DE BRUNYOLA (CIU)

«Ens han retallat les subvencions i d'aquí ve la nostra crisi»

Mascort destaca les millores en la xarxa viària i la d'aigua, assenyala que el pla general que s'impulsa preveu un creixement urbà moderat i aposta per una petita zona d'activitats

Quin balanç fa del mandat actual?
–«Ha estat un mandat intensiu, en el sentit que no s'han parat d'iniciar projectes. Molts s'han acabat. Ha estat una constant de grans projectes i de petites coses.»
–Quins són aquests projectes grans que s'han tirat endavant?
–«La xarxa viària, que és una mica la creu dels municipis petits, l'hem arranjada, hem asfaltat, hem fet manteniment. I també el tema de l'aigua. S'ha renovat tota la xarxa del nucli de Sant Martí, només falten petits trossos, i s'ha fet la xarxa pública de Brunyola, ja que abans no n'hi havia i tots teníem pous. Un altre tema que no sé si podrem enllestir del tot és el planejament del POUM.»
–Quines línies marcarà aquest pla general?
–«Aquest és el primer POUM. El creixement urbà quedarà restringit a Sant Martí, ja que Brunyola no pot per la tipologia del terreny. També hi ha una petita zona d'activitats, un polígon que és més de serveis que industrial, i que en el futur dóna esperança de regeneració del poble. L'activitat agrícola, però, és la que prioritzem, i és la que ens manté el model de poble que volem. Tot i això, costa de mantenir, i potser no n'hi ha prou de complementar-ho amb el turisme rural.»
–Com és la relació amb l'oposició?
–«La relació amb Esquerra és bona, no és pas dolenta. M'agradaria, però, que fos més de cooperació i d'implicació. Un cop presa una decisió el que cal és acompanyar-la, i a vegades posen pals a les rodes.»
–Ser alcaldessa d'un poble petit deu portar bastants inconvenients...
–«La poca població fa que potser estiguem darrere de pobles grans en algunes qüestions, i això m'agreuja. Amb les nevades, vam quedar sense llum fins dissabte, vam tenir la sensació que érem els últims. Els serveis són molt costosos i acaben no essent tan propers com en un nucli més gran. Les subvencions també són per població...»
–El tema de la MAT ja està tancat?
–«És un tema tancat definitivament pel que fa a la línia i els fils. Queda obert un front que és el de la subestació de Riudarenes. El traçat estic convençuda que depèn de la pressió. Inicialment no ens afecta, però s'ha d'estar a l'aguait.»
–La crisi també afecta un municipi com Brunyola?
–«Hauria de dir que com que no hem depès del totxo no ho hem sentit, però ho hem notat en les subvencions. L'Ajuntament no té deute perquè no hem estirat més el braç que la màniga, però totes les administracions han retallat les subvencions i d'aquí ve la nostra crisi.»
–Quins són els projectes de futur?
–«Acabar el POUM i continuar millorant la xarxa viària. Hi ha altres temes pendents que depenen de les subvencions, com ara disposar d'un altre local polivalent i adequar la sala de dalt de l'ajuntament. Pel que fa a la gent gran, un centre de dia seria una il·lusió.»
–L'any vinent es tornarà a presentar?
–«N'hem parlat però no hem tancat el tema.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona