Política

La retirada del monòlit franquista de Tortosa, pendent

La consellera de Justícia insta la vicepresidenta del govern espanyol a “no dilatar més” el seu desmuntatge

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat per carta al govern espanyol que desbloquegi el procés per retirar el monument franquista del riu Ebre a Tortosa, que està encallat en espera d’un informe de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), malgrat que una llei del 2007 insta el govern espanyol a eliminar els símbols franquistes de totes les instal·lacions de l’administració.

En la carta dirigida a la vicepresidenta, Carmen Calvo, i avançada per l’agència Efe, la consellera republicana li exposa que l’Ajuntament de Tortosa va iniciar el febrer passat els tràmits per demanar la descatalogació del monument, i que de manera immediata va rebre els informes dels departaments de Justícia i de Cultura, però “encara no hi ha resposta” de la CHE, responsable de l’accés a la llera del riu i propietària de la pilastra. “A Tortosa, el govern espanyol va renunciar a acomplir el deure de retirar aquest monument”, sosté Capella, que hi afegeix: “Estic convençuda que, ara, amb un govern que es reclama progressista, serà incapaç d’usar arguments burocràtics per entorpir, dilatar o tractar d’impedir que sigui la Generalitat la que elimini aquest monument.”

Capella també felicita Calvo pel fet que s’impulsi ara una nova llei de memòria democràtica, tot i que la considera “insuficient” i li ofereix “l’experiència de la Generalitat”, que fa “17 anys” que porta a terme accions concretes.

LA FRASE

El monument de Tortosa és una deixadesa dels governs espanyols quant a memòria democràtica
Ester Capella
consellera de justícia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia