Política

Les entitats reclamen unitat estratègica als partits independentistes

Elisenda Paluzie (ANC) avisa que “la paciència de la gent no durarà sempre”

Mauri (Òmnium): “Ja en tenim prou de baralles i debats estèrils”

Les entitats civils han fet una crida aquest divendres a la unitat estratègica dels partits independentistes per fer front a la repressió de l’Estat.


En el seu discurs a l’acte central de la mobilització de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)  amb motiu de la Diada, la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha lamentat la divisió de l’independentisme i ha advertit a les forces polítiques que estan esgotant “la paciència de la gent”.

Paluzie ha constatat que la repressió de l’Estat continua “desorientant i dividint” l’independentisme, però ha avisat que “no podem seguir esperant l’acord dels partits per reprendre el camí mentre veiem cada dia renúncies i divisions que creen frustració”. “N’estem farts de la divisió i de la tàctica. Exigim ja una estratègia”, ha etzibat. “Tenim president simbòlic, lleis simbòliques, govern simbòlic però no som un país simbòlic, som un país de debò”, ha subratllat.

En aquest sentit, ha instat JxCat i ERC a traçar una estratègia conjunta en lloc de comunicar-se a través de llibres. “Vicepresident legítim Oriol Junqueras, president legítim Carles Puigdemont, si us plau, llegiu-vos cadascú el llibre de l’altre, reflexioneu, parleu i feu una proposta conjunta. El llibre que volem llegir és el que porti les vostres dues signatures. Volem ajudar, però si no us hi poseu la paciència de la gent no durarà sempre”, ha dit.

“Partits independentistes sit and talk, parleu i proposeu. Nosaltres tenim una proposta:  treballeu per sumar més del 50% en aquestes properes eleccions i després respecteu el mandat de l’1 d’Octubre i declareu la independència”, ha plantejat.

La líder de l’Assemblea ha avisat els partits  que “no podem seguir esperant a que arribi una altra operació i ens enviï a tots a la presó”. “Hi ha diverses operacions judicials en marxa que busquen tancar-nos [l’ANC] perquè molestem”, ha alertat. Seguirem esperant fins que tanquin l’assemblea, fins que tothom que va participar a l’1-O passi pels jutjats espanyols?”, ha preguntat a les formacions.

D’altra banda, ha recordat que l’autodeterminació comença amb les tries quotidianes de “cadascú de nosaltres”, com a qui es contracten els serveis bàsics o financers, a quin sindicat es pertany o quines votacions es fan.

En aquest sentit, ha anunciat que l’entitat engegarà en les properes setmanes una campanya de “sobirania fiscal” per pagar “els nostres impostos a la Generalitat de Catalunya”. Segons ella, així es pot  demostrar que “la independència econòmica no és tant difícil”. “Som nosaltres, pagant a la finestreta que toca, els que diem qui té el poder, com ho vam dir posant les paperetes a les urnes que havia posat el govern legítim de Catalunya”, ha subratllat.

En la mateixa línia, el  vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel, Mauri, ha demanat a les forces independentistes que no es deixin endur pels “interessos de partit”. “Prou de baralles i debats estèrils, la repressió de l’Estat busca això, la divisió i desunió”, ha assegurat.

Mauri ha avisat que “mentre hi hagi gent perseguida i empresonada per l’Estat i la fiscalia titlli els manifestants independentistes pacífics de terroristes, i els catalans no puguin exercir el dret a l’autodeterminació, a Espanya no hi haurà normalitat”.

També ha intervingut a l’acte de l’ANC EL president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, que ha afirmat que “la vacuna per a la mala salut democràtica de l’Estat espanyol no arribarà de fora”. “L’hem de fer nosaltres i es diu Independència”, ha sentenciat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona